BİTMEYEN OKUL PROJESİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİTMEYEN OKUL PROJESİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!


 

Mersin’in Mut ilçesi Göksu Mahallesi’nde ki Göksu İlköğretim Okulu, 3 yıl önce oluşan çatlakların yarattığı tehlike nedeniyle eski belediye hizmet binasına taşındı. Ancak aradan geçen süreye rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü okul inşaatını tamamlayamadı!

HEDİYE EROĞLU

Mersin merkeze 210 kilometre Mut ilçe merkezine ise 45 kilometre uzaklıktaki Göksu İlköğretim Okulu inşaatı 3 yıldır tamamlanamadı. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme gelen konu kentin yatırım eksikliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

MİLLİ EĞİTİM’DEN HER YIL TAHSİS TALEBİ GELİYOR

Okul binasında oluşan çatlakların, öğrencilerin güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle bina 3 yıl önce acilen tahliye edildi. Öğrenciler, Göksu Mahallesi’nde 331 ada 15 parsel (eski 1263 parsel) numaralı taşınmaz üzerinde bulunan belediye eski hizmet binasının okula dönüştürülmesi ile eğitimlerine burada devam etti.

İki yıl önce okul inşaatının tamamlanamaması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü, belediye meclisine tahsisisin uzatılması talebinde bulundu. Meclis talebe olumlu yanıt verirken, bu yıl da değişen bir şey olmadı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun yapım işinin 2020 yılı Temel Eğitim Yapım Programına alınıp söz konusu işin proje aşamasında olduğunu belirterek, tahsis süresinin iki yıl daha uzatılmasını talep etti.

Talep belediyenin Ağustos ayı meclis toplantısında ele alınarak, oy birliğiyle kabul edildi.

Ancak bu durum özellikle vergi gelirleri açısından aldığı yatırımın kat kat fazlasını veren Mersin’de tepkiye neden oldu. Merkezi iktidardan beklediği ipek çok proje gerçekleşmeyen kentte, küçük bir okul işinin dahi 3 yılda tamamlanmaması nedeniyle siyasilere tepkiler gündeme geldi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA