İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN ÇAĞRI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN ÇAĞRI!


 

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması tartışmalarına tepki gösteren EŞİK (Eşitlik İçin Kadın Platformu) üyesi İlksen Sorguç Dinçer, belediyelere ve siyasi partilere sözleşmeye dikkat çekmek ve destek vermek için farkındalık çalışması çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

Mersin Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Komisyonu sözcüsü, KA.DER Danışma Kurulu üyesi, EŞİK (Eşitlik İçin Kadın Platformu) üyesi İlksen Sorguç Dinçer, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmaması ve AKP MYK’sı tarafından vazgeçilmesi gündemine açıklama yaptı.

BELEDİYELERE VE SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen belediye ve siyasi partilere seslenen Dinçer, “EŞİK’in hazırladığı görselleri veya kendinizin hazırlayacağı görselleri kullanarak bilbortlarda, raketlerde, toplu taşıma araçlarında, pazar yerlerinde, muhtarlık binalarında afişlerle İstanbul sözleşmesinin gerekliliği konusunda farkındalık yaratılması için desteklerinizi bekliyoruz. Pandeminin bu kadar arttığı günlerde, üzerinde İstanbul Sözleşmesi Yaşatır yazan maskeler hazırlatarak, özellikle pazar yerlerinde dağıtarak kullanmalarını sağlamak, halkın kampanyaya desteğinin de bir göstergesi olur” diye çağrı yaptı.

KADINLAR VAZGEÇMEYECEK!

Sözleşmenin ana temasına değinen Dinçer, “Hayatın tüm alanlarında kadın erkek eşitliğini sağlamaktır. Sözleşme karşıtlarının öne çıkardığı gerekçeler başka olsa da, asıl sebep sözleşmenin şiddeti cinsiyet eşitsizliğinin bir sonucu olarak tanımlaması ve kadınlarla erkeklerin eşit olduğu fikrini temel almasıdır. Aileyi parçalayan asıl olgunun şiddet olduğu bu denli açıkken, şiddeti önleme amaçlı bir toplumsal metni ‘aileyi ve toplumu parçalayacağı’ iddiasıyla yok etmeye kalkışmak aslında eşitlik fikrini yok etmeye yönelik bir hamledir” diye konuştu. Türkiye’de her gün en az 3 kadının öldürüldüğünü söyleyen Dinçer, “Kadınları şiddetten koruyan bir sözleşmeden geri çekilme yönünde karar verirlerse ortaya çıkacak sonuçlardan sorumlu olacaklardır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA