TOROSLAR, KADIN YAŞAM EVİ İÇİN YER BULAMIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR, KADIN YAŞAM EVİ İÇİN YER BULAMIYOR!


 

Kadın nüfusun fazla olduğu Toroslar ilçesinde belediyeden talep edilen Kadın Yaşam Evi için Başkan Yılmaz’dan, “Yer bulmakta zorlanıyoruz” açıklaması geldi!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in merkez Toroslar İlçesi, l67 mahalleden oluşurken 2020 itibariyle nüfusu resmi rakamlara göre 303 bini aşmış durumda. Bu nüfusun 152 bin 237’sini erkek ve 150 bin 773‘ünü kadınların oluşturduğu Toroslar’da kadın nüfusu üstünlüğe sahip olsa da, Kadın Yaşam Evi için belediye yer bulmakta zorlanıyor.

“KADINI YAŞATAMIYOR, SIĞINDIRIYORUZ”

Toroslar Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında konuyu gündeme getiren CHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tanış, Toroslar’ın nüfusu yoğun bir ilçe olduğunu bu yüzden kadın sığınma evi bulunması gerektiğini söyledi. Tanış, “Nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyeler için bu hizmet önemli bir zorunluluktur ki biz buna kadın sığınma evi dediğimiz zaman bile acziyetimizi ortaya çıkarıyoruz. Demek ki kadını yaşatma adına bir yetkiye sahip değiliz ancak kadını bir yere sığındırmak zorunda kalıyoruz. Toroslar’da herhalde böyle bir çalışma yok” dedi.

İKİ YENR ÖNERİLDİ AMA OLMADI!

Başkan Atsız Afşın Yılmaz ise kadın sığınma evi konusunun kendisinin de gündeminde olduğunu belirtti. “Geçen yıl Avrupa Birliği kapsamında Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayan ilk belediyeyiz” diyen Yılmaz, bu imzayı kimsenin bir teklifi, talebi olmadan attıklarının altını çizdi. “Brüksel’deki toplantıda gündemi takip edip, Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nın ne olduğunu anlayıp yaptık” diyen Yılmaz, “Kadın Sığınma Evi ismi daha önce de eleştirilmiş ve Kadın Yaşam evi denilebileceği dile getirilmişti. İki ayrı yer ile ilgili öneride bulunduk. Bir tanesinde mahalleli çok taraftar olmadı. Diğerinde de binanın gerekli standartları taşımadığı tespit edildi. Hem şehre yakın, hem şehrin dışında. Hem güvenlik sıkıntısı olmayacak bir gerekiyor. Bazen şehrin çok dışında bir yere yapılıyor o zaman da fonksiyonel olmuyor. Şehrin göbeğinde olunca güvenlik sıkıntısı oluyor. Bir yer çalışmamız devam ediyor. Buranın kolluk kuvvetlerine yakın olması lazım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA