BAŞKAN SEÇER’DEN ‘BİZ, SİZ’ AYRIMI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN SEÇER’DEN ‘BİZ, SİZ’ AYRIMI!


 

Tarihi kent merkezinde yenileme başlatmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi’ni kapsam dışı bıraktı! Ancak buna rağmen Başkan Gültak yine de destek vermek istediklerini açıklarken, Başkan Seçer, “Biz ayrı siz ayrı yaparsak çalışmada bir bütünlük olmaz” çıkışı geldi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Camişerif ve Mahmudiye Mahalleleri’nden başlaması planlanan tarihi kent merkezini yenileme çalışmalarında ilçe belediyesi Akdeniz’i kapsam dışında bıraktığı ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında gündeme gelen tarihi kent merkezi yenileme projesinin ilk etabı ile ilgili teklif görüşmelerinde söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Kent merkezini yenileme çalışmaları sanırım etap etap yapılacak. İlk etap da Kasaplar Çarşısı’nı, Nobel Oteli’nin arkasındaki bölgeyi kapsıyor. Bu düzenleme bizim de istediğimiz bir şey. Özellikle Balık Pazarı, Bit Pazarı, Hamam Sokağı ile ilgili birkaç isteğimiz olmuştu ama bu yenileme çalışmasının yapılacağını söyleyerek bize yetki vermediniz. Güzel bir çalışma inşallah hep beraber hayata geçiririz. Çamlıbel ile ilgili de projemiz vardı bize yetki vermediniz sanırım projeniz varmış. Esnaflar hızlı hareket edilmesini istiyorlar. Çamlıbel’i beraber de yapabiliriz. Siz de yapabilirsiniz. Ben yanınızda olup destek vermek isterim. Ben de projeler içerisinde yar almak ve destek vermek isterim.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘TEMEL PRENSİP’ VURGUSU

Vahap Seçer ise Mersin’in tarihi kent merkezinin Bakanlar Kurulu’nun 2015’de aldığı karar ile yenileme alanı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Yaklaşık 60 hektarlık bir alan. Bunun projelendirme çalışması 60 hektar büyüklüğünde bir alanın bir bütün olarak projelendirilmesi hem teknik, hem mali hem de süreç açısından mümkün görünmüyor. İşlerin pratik yapılması açısından. Biz de etap yöntemi ile bu işi yapmayı uygun gördük. Birinci etap sınırlarının çalışmasını da Akdeniz sınırları içinde yer aldığı için belediye başkan yardımcıları ile görüşerek Mersin Üniversitesi işbirliği halinde bir çalışma yapıyoruz. Birinci etap içinde Kasaplar Çarşısı, Zafer Çarşısı, Eski Silifke Garajı, Kırmızı Lacivert İş Merkezi ve İl Özel İdare İş Hanı ile Büyük Hamam var. Ayrıca Uray Caddesi’ndeki 71’inci ada da bu kapsamda olacak. Alan 4.9 hektarı kapsıyor. Çok büyük bir yer değil ama büyük bir zaman alıyor. Bize maliyeti de belirlendi 70-80 milyon TL’yi bulamayacak bir şehir değil Mersin. Bunu geleceğe miras olarak görüyoruz.

Çamlıbel ve diğer bölgeleri hepsini önümüze kokuyoruz. Bazı caddelerde düzenlemeler. Bunu bir başımıza da yapmayabiliriz, biz, sizi bu işe sokmayacağız, kendimiz yapacağız diye bir kaidemiz de yok. Biz bunu ilçe belediyelerimizle de paylaşabiliriz. Ancak şimdi biz ayrı siz ayrı yaparsak çalışmada bir bütünlük olmaz. Her birimizin bakış açısına göre o caddeleri düzenlersek görsel karmaşa meydana gelir. Temel prensipler çerçevesinde her türlü işbirliğine hazırız” yanıtı verdi.

Teklif; İmar ve Bayındırlık, İmar ve Sağlık ile Çevre ve Ulaşım Komisyonları’na havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA