BİR TEPKİ DE ANTMEN’DEN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİR TEPKİ DE ANTMEN’DEN!


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kentteki üniversitelerle işbirliğinin arttırılması ve birlikte yapılacak çalışmalar ile kentin gelişimine yönelik hizmet ve ihtiyaçların karşılıklı ele alınması ve gerçekleştirilmesi için işbirliği protokolü imzalamak üzere imza yetkisi isteyen Başkan Seçer’in talebinin komisyonlarda reddedilmesi üzerine mecliste gergin anlar yaşandı. Belediye Başkanı Vahap Seçer karar tepki göstererek “Kentimizde iki devlet iki de vakıf üniversitesi varken ben meclisten proje geliştirme yetkisi alamayacağım. Bu kadar mı meclis başkan arasında güven problemi var. Bu bir mesai kaybı. Ben projeyi yapamayacak mıyım? Üniversite bunlar, bizim üniversitelerimiz” dedi.

Karara bir tepki de CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’den geldi. Antmen Cumhur ittifakı belediye meclisi üyelerinin akıllarınca Mersin’i cezalandırmak istediklerini belirterek “İktidar ve ortağının belediye meclisindeki temsilcileri Sayın Vahap Seçer’in üniversitelerle proje yapmasına hayır dedi. Mersin tarihine cehalet ittifakı olarak geçecek bir karar. İnanılır gibi değil” ifadelerini kullandı.

Antmen, açıklamasında Türkiye’nin OECD’de, Uluslararası Eğitim Raporlarında sıralamalarda hep son sırada olduğunu hatırlatarak “İktidar ve ortağı üniversitelerle yapılacak projeye hayır diyor. İçinde bulunduğumuz çağ bilgi çağı ama bunların zihniyeti orta çağda kalmış. AKP gelmeden önce Türkiye her zaman üniversiteleriyle dünyada örnek oluyordu. İlk 500 üniversiteye Türkiye’den de üniversiteler giriyordu. AKP ile birlikte eğitim bitti, üniversiteler eşe dosta torpil yapma yerine döndü. Saygın akademisyenler ihraç edildi. Mersin’de belediyenin üniversite ile proje yapmasına hayır demeleri hiç şaşırtıcı değil” dedi.

Alpay Antmen, belediye meclisindeki bu kararı Mersinlilere mutlaka anlatacaklarını belirterek “Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı kiminle proje yapacak? Mersin’i ileriye taşımak, daha çağdaş hale getirmek ve Mersinliye hak ettiği hizmeti yapmak için elbette bilimi kullanacak. Kimle proje yapsaydı? Üfürükçülerle mi, gericilerle mi yoksa sahte din tacirleriyle mi? Herhalde Sayın Seçer, falcı ya da üfürükçünün tekiyle proje yapmak isteseydi bunlar ‘evet’ derlerdi. Ancak yağma yok. Belediye Başkanımız her türlü engele rağmen hizmet etmeye alnının akıyla devam ediyor. Modern, bilimsel, çağdaş proje ve işbirliklerini de mutlaka yapacak ve Mersin’i hak ettiği yere taşıyacak” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA