CHP’DEN TOROSLAR’A HİZMET ELEŞTİRİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN TOROSLAR’A HİZMET ELEŞTİRİSİ!


 

Toroslar Belediyesi’nin Ağustos ayı Meclis Toplantısının birinci oturumunda Başkan Atsız Afşın Yılmaz ve yönetimine hizmet eleştirisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Eren Türker, halkın taleplerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Pandemi sürecinde örneğin biz taleplerle size geldik ama belediyenin mali bütçesinin buna yeterli olmadığını söylediniz. Bugün İçel Sanat Kulübü’ne 20 bin TL destek ayrılabiliyor ise halka da ayrılmalı diye düşünüyorum” dedi.

Başkan Yılmaz’ı 1,5 yıllık çalışma dönemi ile ilgili kamuoyunu ve meclisi bilgilendirmemesi ile ilgili de eleştirilerde bulunan Türker, “1,5 yıllık çalışmalarınız nelerdir? Kamuoyu bilgilendirildi mi?” dedi.

“TALEPLERİMİZ 1,5 YILDIR YERİNE GETİRİLMİYOR”

Başkan Yılmaz’ın 1,5 yıllık çalışma dönemine dair bilgisi olmadığını vurgulayan Türker, ancak talep edilmesine rağmen yerine getirilmeyen sorunlar olduğunu belirtti. Türker, özellikle pandemi sürecinde yardım çalışmalarının eksik kaldığını savunarak koli dağıtımının eksikliğine dikkat çekti. Eren Türker, “Alsancak Mahallesi’ndeki asfalt dökümü ile ilgili geçen yıl Nisan ayında verdiğim dilekçeye rağmen hala her hangi bir çalışma yok. Özellikle dile getirdim bu çalışmayı çünkü burada öğrenciler su birikintileri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşamakta.

Ayrıca Mevlana Mahallesi’nde Nuh Camisi’nin olduğu sokakta bir yeşil alan var ama yeşil alan demeye bin şahit ister. Çünkü çöp birikintileri nedeniyle orası resmen çöplük olmuş durumda. Buraya yönelik düzenleme talebimizin de üzerinden bir yıl geçti ama her hangi hiçbir çalışma yok.

“TOROSLAR HALKINA KARŞI HİZMETTE EKSİK KALDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Hizmet için 1,5 yıllık süre geride kaldı, mahalle mahalle gezdik, taziye evleri ile ilgili sosyal medyada da paylaşımlar yapıldı ama her hangi bir şey göremedik daha. Nur Camisi’nin önünde paylaşın fotoğraf ile burası için taziye evi sözü verildi. Ama ne temel ne çalışma yok.o mahallede oturuyorum ben böyle bir şey görmedim. Taziye evlerinin eksik kaldığını düşünüyorum. Bu çalışmalara ne zaman başlayacaksınız?

Eğitim ile ilgili vaatler ardı. Toroslar’da ücretsiz dershane açılacaktı. Eğitim süreci henüz başlamadı, pandemi nedeniyle de ne zaman başlayacağı belli değil ama bununla ilgili bir çalışma bu sene için var mı? Bu seneyi boş geçtik dershanelerle ilgili, gelecek sene bir şey olacak mı? Eğitim alanında ayrıca kreş vaadiniz vardı, bir tane kreş açtık o da özel işletmeye verildi. Bizimle hiçbir alakası yok, ne oluyor ne bitiyor bilmiyoruz. Başka bir kreş yapılamadı. Bunların hepsi vaatler arasındaydı. 1,5 yıllık dönemden bahsediyorum. Belediye olarak Toroslar halkına karşı hizmette eksik kaldığımızı düşünüyorum” dedi.

ÇAĞDAŞKENT’TE YAŞAYAN MECLİS ÜYESİ DERTLİ

CHP’li Mahmut Tanış da, Çağdaşkent’te yaşadığını belirterek, “Çağdaşkent Toroslar’da gözde bir yer. Fakat muhtarlıktan sonra 10 tane çukur var. Ya internet çekilmiş, ya da sudan. Kaç gündür orada çukurlar o halde duruyor ve arabalar vuruyor. Bir de Nuh camisinin ilerisinde herhalde kanalizasyon yapılmış, kanalizasyon o halde bırakılmış, hala el atılmamış, hala orası toz toprak halde, zaten klimaları olmayan insanlar yaşıyor. Pencerelerini açtıkları zaman da o toz toprak eve giriyor.

Dershane konusunu eren arkadaşımız dile getirdi. Bunu defalarca dedik ‘Eğitimin olduğu yerde sanat olacaktır, sanatın olduğu yerlerde bazen eğitim olmayabiliyor.’ En çok nüfus Toroslar’da olduğu halde hala Toroslar’da bir eğitim yuvasına sahip olmamamız herhalde bizim bir ayıbımız olsa gerek” dedi.

YARDIM ELEŞTİRİSİNE ‘GELİR DÜŞTÜ’ SAVUNMASI

Eleştirilere yanıt veren Başkan Atsız Afşın Yılmaz, öncelikle yardımlarla ilgili açıklama yaptı. Pandemi sürecinde belediyelerin gelirlerinin düştüğünü aktaran Yılmaz, şunları söyledi; “Bir ay yüzde 50, bir başka ay yüzde 65 ödenek geldi. Ama hizmetlerimizde her hangi bir aksama olmadı. Çalışanlarımızın maaşlarını ödedik, hizmetlerimize devam ettik. Ama bu birkaç ay daha devam etseydi bizim için sıkıntıya sebebiyet verebilirdi. Bizim mali durumumuz açısından doğru zamanda doğru işi yapmak istedik. Değişik kurum kuruluşlar zaten erzak yardımı yaptılar. Durumu görelim istedik. Dar gelirliye yapılan erzak yarımdı pandemi nedeniyle daha geniş bir kitleye yapmak hasıl oldu. aylarca dükkanını açamayan esnaf veya kısıtlı bir şekilde çalışan kahveciler gibi. Ciddi dağıtımlar oldu. Kaymakamlık ve Büyükşehir Belediyesi ve bir takım sivil toplum kuruluşlarınca. Biz de sürecin sonunda dağıtım yaptık. Bizim aslı görevimiz yapacağımız hizmet”.

İçel Sanat Kulübü’ne yapılacak 20 bin TL desteğin çok küçük bir rakam olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “Bana göre böyle küçük desteklerle nitelikli etkinlikler, faaliyetler yapıyorlar” dedi.

“HER ŞEYİN MÜKEMMEL OLMASI BEKLENEMEZ”

Öte yandan görevde geçen süreyi değerlendirmesi ile ilgili “Bunun 100 günü, 6 ayı, bir yılı filan var ama bu Amerika menşeli” yanıtı veren Yılmaz, “Aslında yaptığımız çalışmaları sizlerde, halkımızda biliyor, görüyor. Bu konuda yapılan çalışmalarda memnuniyet cevapları alıyoruz. Her şey mükemmel değil, her şeyin mükemmel olması beklenemez ama mesela merkezde özellikle ciddi bir asfalt sıkıntımız vardı. Göreve geldikten bir süre sonra da asfalt çalışması yapamamıştık. Merkez mahallelerimizde büyük oranda asfalt çalışmalarımızı bitirdik. Yaylalarımızda asfalt çalışmamız var. Eksik gedik var ama burada önemli olan sistemin doğru kurulması. İsteklerle ilgili not alacağım sizden.

‘Bu iş filanın işi’ değil, biz mümkün olduğunca çözüm odaklı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda tetkik edeceğim” dedi.

TAZİYE EVLERİ İÇİN CİDDİ YATIRIM GEREKİYOR

Taziye evleri ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü da söyleyen Atsız Afşın Yılmaz, meclis üyelerinin bu konularla ilgili bilgi sahibi olduğunu hatta geçen meclislerde imar planları değişiklikleri yaptıklarını anımsattı.

Meclis Üyesi Mahmut Tanış’ın, “Mahallemizde yapılacak taziye evinden haberimiz yok.  Keşke buraya yapılacak taziye evi için görüşümüz alınsaydı. Bende orada oturan meclis üyesiyim, neresi belirlenmiş haberimiz bile yok. Bize sorulsaydı biz de fikrimizi söylerdik” dedi. Bunun üzerine Başkan Yılmaz, “Geçen ay imar düzenlemesi yaptık. Bu konu meclise geldi, siz oy verdiniz, büyükşehire gönderdik. Taziye evinin hemen orada 3 ayda 6 ayda ortaya çıkmasını mı bekliyorsunuz? Bu konuyla ilgili çalışmamız var, bir proje başvurusu yaptık. Çünkü bu işin bir maliyeti var. Özellikle merkez mahallelerimiz başta olmak üzere her mahallemizde çok fazla ihtiyaç var. Bu da ciddi yatırım gerektiriyor.

“KURS MESELESİNİ ÇÖZECEĞİZ”

Eğitim meselesi bu sene girmemekle bu işe isabetli bir şey yapmışız. Pandemi süreci var, okullar bile faaliyete devam etmiyor. Ama farklı bir modelle önümüzdeki sene eğitimdeki kurs meselesini çözeceğiz.

Kreş ile ilgili tüm Mersin tarafından beğenilen verilen hizmet kalitesiyle bir tesis oldu. Biz de bundan çok memnuniyet duyuyoruz. Hatta çocuğunu gönderen meclis üyeleri de var. Onlarda memnunlar. Okul bahçesi, yeri ve alanı ile kreşimizden memnunuz.

Nur camisindeki kanalizasyon meselesine de bakacağım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA