TOROSLAR’DA GÖZLER İMAR PLANLARINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA GÖZLER İMAR PLANLARINDA!


 

Toroslar’da merkez mahalleleri kapsayan 3. etap 1/1000 ölçekli revizyon imar planı için düğmeye basıldı!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in en çarpık yapılaşmaya sahip olduğu bölgelerin başında gelen Torolar’da1/1000 ölçekli 3’üncü etap imar çalışmaları için start verildi.

Toroslar Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında; 830 hektar alanda yapılacak 3. etap 1/1000 ölçekli revizyon imar planı ile ilgili teklif komisyonlara havale edildi.

PLANLAR BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE ONAY BEKLİYOR

Konuyla ilgili bilgi veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, birinci ev ikinci etap planlar ile ilgili çalışmalarını komisyonlarda tamamlayıp, mecliste onaylayarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderdiklerini anımsattı.

“İnşallah önümüzdeki haftaki toplantıda teknik çalışma tamamlanır ise gündeme alınmasını bekliyoruz” diyen Yılmaz, “İmar planı çalışmaları ile ilgili vatandaşımızdan ciddi şekilde olumlu tepkiler aldık. Bu 3’üncü etap merkez mahallelerini kapsayan bir çalışma. Arkadaşlarımız sağ olsunlar fedakarlıkla çalıştılar ve kısa sürede tamamladılar.

BAŞKANDAN ŞEFFAFLIK VURGUSU

Biz de 3’üncü etabı gündemimize alalım, komisyonlar çalışmalarını yapsın, süreç içerisine meclis üyelerimizi de katalım. Zaman kazanmak için hızlıca bu etabı da çıkartalım çabamız var. Bu konuda sizlere detaylı bilgilendirme süreç içerisinde yapacağız. Çünkü bu iş kolektif bir iş.

Aslında birinci ve ikinci etapta şeffaf ve kolektif bir şekilde yapılan çalışmaların sonuçlarını aldık. Farklı fikirler ortaya çıktı ama bir şekilde kolektif akılla planları tamamladık. 3’üncü etabı da bu şekilde yürütmek niyetindeyiz” dedi.

MECLİS ÜYELERİ DETAYLI BİLGİLENDİRME İSTİYOR

Meclis üyelerinin konuyla ilgili tüm meclisi kapsayan bir toplantı yapılması ve teklifin tüm komisyonlara gönderilmesi taleplerine de Başkan Yılmaz, “Mutlaka yapacağız. Aslında tüm meclis üyelerimiz ile birinci ve ikinci etap çalışmalarında yaptığımız toplantılar verimli oldu. Bununla ilgili yapacağız. Süreci hızlandırmamız lazım çünkü komisyonlarda yapılan çalışmalar uzun sürüyor. Zaman kaybetmeyelim istiyoruz. Konu tüm komisyonlara gönderilecek” yanıtı verdi.

Görüşmeler sonucunda Toroslar ilçesi 3. etap 1/1000 ölçekli revizyon imar planı teklifi oy birliği ile tüm komisyonlara havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA