COĞRAFİ İŞARETTE AKDENİZ’İN BİRİNCİSİ MERSİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

COĞRAFİ İŞARETTE AKDENİZ’İN BİRİNCİSİ MERSİN


 

Akdeniz Bölgesi’nde 13 coğrafi işaretli ürün ile birinci sırada Mersin’in olduğu açıklandı.

Haber Merkezi

Tarsus Ticaret Borsası Ağustos ayı ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen toplantıda, görüşülen konulardan biri de Tarsus Sarıulak Zeytinyağı için menşei coğrafi işaret başvurusu oldu. 

Türkiye’nin zengin coğrafyasının yanı sıra kültürel değerlerinin de bir yansıması olan coğrafi işaretler konusunda farkındalığın her geçen gün arttığı ifade edilen açıklamada, 

Türkiye’de tescili alınan 501 coğrafi işaretli ürünün, 206’sı oda ve borsalar tarafından alınmış, başvuru aşamasında bulunan 595 ürünün ise 197’sinin yine oda ve borsalara ait olduğu belirtildi. 

Coğrafi işaretler; ürünlerin özgünlüğünü tescilleyerek, yerel ürünlere ayırt edici nitelikler kazandırdığı, ürünlerin katma değerini artırdığı ve böylece üreticilere de rekabet üstünlüğü sağlayarak, yerel ekonomileri kalkındırdığı belirtilen açıklamada Akdeniz Bölgesinde 13 coğrafi işaretli ürün ile birinci sırada Mersin’in olduğu söylendi.

Tarsus Sarıulak Zeytini (Tarsus TB), Tarsus Beyazı ve Tarsus Yayla Bandırması ile 3 menşei, Tarsus Humusu (Tarsus TSO), Tarsus Şalgamı ile 2 mahreç coğrafi işaretli olmak üzere toplam 5 ürünün coğrafi işaretinin Tarsus’a ait olduğu, Tarsus Sarıulak Zeytinyağı için menşei coğrafi işaret başvurusunun Tarsus Ticaret Borsası tarafından yapıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, oda ve borsanın, yerel ve ulusal ekonomiye katma değer sağlayan, coğrafi işaretli ürünlerin denetimini, tanıtımını ve pazarlanması konusunda da etkin çalışma yaparak, bu toprakların sahip olduğu zenginlik olan coğrafi işaretleri yaşatmaya çalıştıkları belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA