CUMHUR İTTİFAKINDAN SUYA İNDİRİM ATAĞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CUMHUR İTTİFAKINDAN SUYA İNDİRİM ATAĞI!


 

Zamlar sonrası kabaran su faturalarını ‘siyasi sorumluluğu ben üstleniyorum’ diyerek savunmaya çalışan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç’ı görevden alsa da tartışmalar sürüyor. Tarsus Belediye Meclisi’nde karşı karşıya gelen siyasiler zam tartışmasını sürdürürken MHP’li Mahmut Tat, Kasım’da yeni bir indirim düzenlemesi yapılabileceğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Suya indirim vaadi ile seçim kazanan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, indirim sonrası zam hamlesi kentte tartışmalara neden olurken, fatura MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç’a kesilse de tartışmalar dinmedi. Cumhur İttifakı’na mensup siyasiler ile CHP’liler arasında yaşanan kabarık su faturaları tartışmaları devam ediyor.

Son olarak Tarsus Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında karşı karşıya gelen taraflar MESKİ Genel Müdürlüğü’nde yönetimin görevden alındığı saatlerde yaptığı tartışma ile dikkat çekti.

BÜYÜKŞEHİR VE MESKİ YANLIŞI KABUL ETTİ”

Tarsus Belediyesi’nin AKP’li Meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu, sinekle mücadele konusundaki eleştirilerine, “Asılsız” iddiası veren CHP’li Ali Uyan’a su faturalarına tepkileri örnek vererek yanıtladı.

Altınsucu, “Sinekle mücadele çalışması yapılmıyor demedik, yetersiz kalıyor dedik. İlaçlama araçları yanımızdan geçiyor ama artık şuan bu araçlar yanımızdan geçtiği zaman su sıkıyor gibi bir etkisi var. Standartların ne kadar laboratuar ortamında yapıldığına dair endişemiz var. Sinekler bile etkilenmiyor ve sinekler etkilenmemiş oluyor.

Ali Uyan önceki dönemde de su zammı ile ilgili ‘zam yok’ diyerek bu konuyu bizim kafamızdan uydurduğumuz söylemişti ama bizim açıklamalarımızdan sonra ‘Evet biz kademe aralıklarını fazla daraltmışız, bu nedenle faturalar fazla şişti’ diyerek bununla ilgili düzenleme yaptılar. Siz kabul etmediniz ama Büyükşehir, MESKİ bunu kabul etti ve kısmen de olsa bir düzenleme yaptı. Yanlışı körü körüne sadece reddetmek, kabul etmemek o yanlışın çözümüne katkı sağlamaz. Yapılan yanışları savunmakta zorlanıyorsunuz. Bunun yerine çözüm için hareket etmek ve yanlıştan dönmek daha büyük bir erdemdir” dedi.

CHP’NİN ‘ZAM YOK’ SAVUNMASI SÜRÜYOR

CHP’li Ali Uyan ise “Sinekten başladık suya geldik. Su konusunda MESKİ bunu birçok defa ifade etti. Suya zammın olmadığı fakat çok kullanımdan dolayı kademe artışlarının olduğu bildirildi. Bu açıklamaları iyice incelerseniz iyi olur. Faturalardaki artışın nereden kaynaklandığını görürsünüz. Zam değil, covid süreci içerisinde evdeki su kullanımı arttı ve kademelerde artış oldu. Bu bir çok kez anlatıldı ama siz izlemediniz ya da kendinize göre yorumluyorsunuz. Yanlışları savunmuyoruz biz doğru gerçekleri söylüyoruz. Ama siz illaki bunu farklı bir mecraya çekmek istiyorsanız bunu kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

“ZAM YOK DENİLEMEZ”

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat ise tartışmaların gereksiz olduğunu zammın açıkça ortada olduğuna dikkat çekti.

Tat, “Önceki mecliste de söyledim, büyükşehir meclisinde de söyledim. Kasım 2019’da suya zam yapıldı. Yapılmadı dersek doğru ifade kullanmamış oluyoruz  o zaman red verme gerekçemizin en önemli maddesi bu idi. Sonra kademeler ayrı bir konu. Şimdi zaten bilgi olarak söylüyorum; aylık TEFE, TÜFE’den kaynaklı su fiyatlarına bir binme var. Yıllık 9-10 olur aylık otomatik olarak gelen bir zam söz konusu. Ayrıca Kasım ayındaki su tarifesindeki 0-10 metreküp aralığındaki suya yüzde 10, sonra artan kademeler için de yüzde 19 su zammı yapıldı. Sanayi kuruluşları ve işyerleri ile ilgili kademe ötesi zam oranı da yüzde 38 olarak uygulandı. MESKİ’nin sitesine bakarsanız bu zammı herkes görür. Zam yapıldı yapılmadı tartışmasını anlamıyorum. Kesin olan hadise MESKİ’ye bakıldığında görülebilir. Geçmiş yıllara ait fiyat tarifesi de görülebilir.

SU FATURALARI İÇİN YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Uyarılarda bulunduk.Yapılan bu zamlarla yarın vatandaş büyük sıkıntıya girer, bunun savunmasını yapamayız. Altında kalırız’ demiştik. Fakat sayın başkan ‘siyasi sorumluğu üstleniyorum’ dedi. Bir de pandemi dönemi yaşanınca vatandaş daha ağır faturalarla karşı karşıya kaldı. Geçen ay ki MESKİ genel kurulunda küçük bir düzenleme yapıldı. Kasım ayında tekrar MESKİ genel kurulunu yapacağız orada tekrar bu konuyla ilgili bir çalışma yapılacak. İdarenin düşünceleri, muhalefetin düşünceleri masaya konacak ve vatandaşın hayrına olacak sonuçlar çıkabilir” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA