TARSUS PLAJA KAVUŞUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS PLAJA KAVUŞUYOR


 

Geçmişi 10 bin yılı aşan Tarsus, yıllardır hayal ettiği plaja kavuşuyor. Başkan Bozdoğan, kendilerine ve Akdeniz Belediyesi’ne ait yerlerin tespiti ile Tarsus’un plajına kavuşacağını açıkladı.

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi’nin 2020 Yılı Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1.Birleşimi Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yönettiği oturum ile geçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasının ardından bir önceki meclis tutanaklarının oylanması ile başlayan meclis toplantısı müdürlüklerden ve komisyonlardan gelen evraklarının okunup oy birliği ile karara bağlanması ile devam etti.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan Bozdoğan, hayata geçirilecek ve yapım aşamasına gelen projeleri ardı ardına sıralayıp, “Bizim amacımız kalıcı eserleri şehrimize inşa edip halkımıza kazandırmanın gayreti içindeyiz. Bu eserleri tesis ettiğimiz Tarsus Türkiye’nin nesnesi değil, öznesi haline gelecek, ifadesini kullandı.

Vuslat Kent Meydanı Kleopatra Projesi ve Fuar alanı projelerine değinen Bozdoğan, “Şu anda 2 önemli projemiz hazırlandı ve bu hazırlanan projeleri de her ne kadar Covid sürecinde yaşasak da, bu projeleri ortaya koyduk ve bir an önce de çalışmaya başlayacağız. Tarsus adına da çok önemli bir proje bu.

Diğer önemli bir konuda; plan ve bütçeden bütçe komisyonu başkanımız Lütfi Elvan’a Tarsuslular adına teşekkür ediyorum; Kültür Merkezi’nin devrinin protokolünün hazırlanacağından dolayı. Bu kentte bir kültür merkezimiz yoktu, yaklaşık 3 yıldır yapılmayan bir kültür merkeziydi. Bunun bütün tadilatını, bütün onarımını Tarsus Belediyesi karşılayacak ve Tarsus Belediyesi’ne tahsis edilecek. Çok da önemli bir proje” dedi.

PROJELERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Tarsus Plajı ile ilgili de açıklama yapan Bozdoğan, “Akdeniz Belediye Başkanımızla istişare sonucunda Emlak İstimlak’taki ekibimiz ve İmar’daki ekibimizin yapacağı çalışma neticesinde onlara ve bize ait olan yerler ortaya çıkartıldığında Tarsus plajına kavuşuyor. Bu da çok önemli bir proje ve yakın bir zamanda da bunun da anlaşması yapılacak.

Bu arada da Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin yapılacağı alan, Altaylılar Mahallesinde 47 dönüme yapılacak olan spor kompleksimiz. Gerçekten de bütün spor faaliyetlerini içeren bir kompleks olması bakımından önemli bir proje çıkartıldı, ortaya konuldu.

Yine Türkiye’nin bir İş Güvenliği ve Sağlık Tıp Merkezi yapılan çalıştay ve arkasından Uluslararası Tarsus Sunumundan sonra proje getirildi. Burada gurur duyduğum bu iki proje de de Tarsus Mimarlar Odası’nın aktif görev alması. Yine Tarsus Mimarlar Odası’nın aktif görev aldığı Altaylılar Mahallesinde kız ve erkek öğrenci yurdu, diğer yurdun arka tarafında da kreşin yapımı. Bunlarda Mimarlar Odası’nda projelendirilen bir olay. Onu da bitirdiler.

Yine baraj civarında alt terapi merkezi, yıl sonuna kadar bitecek olan projemiz, onun çalışması Fen müdürlüğümüz tarafından devam ediyor.

TARSUS’TAN UNESCO ATAĞI

Diğer tarafta Saint Paul’un etrafındaki o butik otelin, Unesco Evi’nin, tanzim satış mağazasının ve turizm danışmanlık yerinin dördünün de kiralanmasıyla en azından o mahallenin daha doğrusu o sokağın farklı bir görüntüden ortadan kaldırılması için belediye adına bu dört yerin de tadilatına başladık, Eylül ayında da açılışını yapacağız.

Unesco Evi dedim, bizim için çok önemli çünkü ne olursa olsun bu yıl Unesco’ya adaylığımızı kesinleştirmek, bitirmek istiyoruz, bununla ilgili de arkadaşlarımızın çok güzel çalışmaları var. Bununla ilgili de Unesco Evi’nde bir gala da düzenlenecek.

Şelale civarında 20 dönüm Engelli Köyümüz ve 60 dönüm dini botanik bahçe çalışmalarımız başladı. Burada anlatmak istediğim, özellikle Tarsus adına neler yapıldığını halkımın, herkesin bilmesini istediğim için.

Geçen hafta Şehitler Tepesi’nde yaklaşık 8 dönümlük alanda bir park alanının kamulaştırılması yapıldı. Güzel bir seyir tepesi, park alanı haline getirilecek bir yer. Yıl sonuna kadar iki tane bitireceğimiz kreşimiz ve bir düğün salonumuz var, iki tane Pazar yeri (Şehitler Tepesi ve Altaylılar Mahallesi). Yine 4 ayrı aile sağlık merkezi ki Mithatpaşa’yı bu yılın sonuna kadar bitireceğiz. 6 tanzim satış mağazası artı yeryüzü pazarını Siptilli Çarşısında donatılmış bir hale getirilecek. Yine Kubatpaşa Tarsus Kent Müzesinin en geç Şubat ayına kadar açılışını yapacağız. Burada özellikle biz sadece Tarsus’un kent müzesini değil aynı zamanda kadın müzesi getirdiğimiz bir proje Kubutpaşa projesi.

Bu arada 472 konutun kura çekimi 20 Ağustos Perşembe günü, saat 10’da yapılacak. 2021’in Şubat ayında da ailelere teslim edilecek. Geldiğimizde temeli atılan bir yerdi. Sosyal medyada çok güzel şeyler yazdılar. Gerçekten de burada müdür arkadaşlara çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. İsmetpaşa kentsel dönüşüm ekibi oluşturuldu. Yüksek mühendis arkadaşlarımız, inşaat mühendisi arkadaşlarımız, harika mühendisi, mimar arkadaşımız, teknik ekip tamamen oluştu ve çalışmalara başladık. 

35 milyonluk asfalt ihalesi yapıldı. Zaman kaybetmek istemiyoruz. Bir an önce çalışmaya başlamak zorundayız.

Burada Tarsus adına yapılacak faaliyetlerin anlamlı ve kalıcı olması adına gerek. Tarsus Kaymakamlığı ve gerekse Tarsus Üniversitesi ile Tarsus Belediyesi’nin ortak çalışması var, fikir alışverişi yapılarak ve anket çalışmasıyla da konumlandırılarak bu kararlar veriliyor” diye konuştu.

KARDEŞ ŞEHİR İLE GÜÇLÜ PROJELER YAPILACAK

Başkan Bozdoğan ayrıca kardeş şehir Langen’le karşılıklı güçlü projelerin ortaya konulmasını istediklerini belirtti. Haluk Bozdoğan şunları söyledi, “Langen’le artık sadece sosyal, kültürel aşamada değil ekonomik olarak bir iş birliğinin olması gerektiğini düşünüyorum. Artık geçmişte gezip görülecek ya da sosyal, kültürel olarak birbirimize güç vereceğimiz bir kardeşliğin anlayışı değil, ekonomik olaraktan hem onları güçlendirecek hem bizi güçlendirecek projelerin ortaya konulması gerekiyor.

Tarsus evet gerçekten önemli Türkiye’nin nesnesi değil artık öznesi olacak bir kent, Tarsuslu olmanın ve Tarsus’ta yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu biliyorum. Her gittiğim yerde tek konuştuğum olgu Tarsus. Ortak tek payda Tarsus. 

Biz Tarsus Belediyesi olarak ne yapabiliriz bunun peşindeyiz. Yaptığımız işlerle bu kentte gerçekten eser bırakmak zorundayız ve bu eserlerle de hepimiz övüneceğiz. Sadece bizler değil çocuklarımızda, torunlarımızda övünecek. Üzerimizde bu sorumluluk var. Bugünkü aldığımız kararların Tarsus adına hayırlı olmasını dilerken tüm meclis üyesi arkadaşlarıma ve Tarsus halkıma teşekkür ediyorum”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA