İŞÇİLER İÇİN BÜYÜK KAZANIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİLER İÇİN BÜYÜK KAZANIM!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerle Türkiye’de ilk olan sözleşmelere imza attıklarını duyuran Belediye-İş Sendikası Akdeniz Bölge Örgütlenme Temsilcisi Mithat Fahlioğulları, çalışma saatinin 40’a inmesi ve asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması için sözleşme imzaladıklarını duyurdu.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yüksek sayıda örgütlü sendikalısı bulunan Belediye-İş Sendikası, Mersin Büyükşehir'e bağlı Kültür A.Ş. ve MESKİ Personel A.Ş. yaklaşık 7000 işçiyi kapsayan Toplu-İş Sözleşmesi ile işçilere büyük kazanımlar elde ettirdiler. Çalışanların sosyal yaşamını ve maddi kaygılarını önemsedikleri için önemli kararlara imza attıklarını belirten Belediye-İş Sendikası Akdeniz Bölge Örgütlenme Temsilcisi Mithat Fahlioğulları, iş saatini düşürdüklerini, minimum asgari ücret tutarına yüzde 30 zam yaptırdıklarının müjdesini verdi.

Basın açıklaması ile kazanımlarını duyuran Fahlioğlulları, “Bugüne kadar 696 KHK kapsamında çalışan yüz binlerce işçi açlığa ve yüzde 4 zamlara mahkum edilmişlerdi. Ayrıca haftada Cumartesi, Pazar dahil 45 saat çalışma yaptırılmaktaydı. 28 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan ek protokol ile işçiler için önemli kazanımlar sağladık” dedi.

ŞİRKETLERDE İLK TOPLU SÖZLEŞME!

Türkiye’de ilk olan uygulama ile 696 KHK ile çalışan işçilerin haftalık çalışma saatinin 40’a indirildiğini kaydeden Fahlioğulları, “Çalışan işçilerimiz bugünden itibaren haftanın 2 günü (Cumartesi ve Pazar), vardiyalı çalışan işçilerimiz çalıştığı günü takip eden 6 ve 7’inci günleri haftalık izinli sayılacaktır. Bu uygulama şirketlerdeki ilk Toplu-İş Sözleşmedir. Belediye-İş Sendikası olarak yalnızca ücret sendikacılığı yapmadığımızı işçilerimizin sosyal izinler dahil haftalık çalışma saatleri dinlenmeleri iş güvenliğinin sağlanması ailesine ve çocuklarına daha fazla vakit ayırması önemlidir” diye konuştu. Türkiye’de işsizliğin çığ gibi büyüdüğü bir süreçte en büyük isteklerinin çalışma saatlerinin 36’ya indirilmesi olduğunu söyleyen Fahlioğulları, “Vardiya sistemlerinin 3'ten 4’e çıkarılması işsizlik oranlarının önemli ölçüde düşmesini sağlayacaktır” dedi.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ZAM

Diğer bir önemli kazanımlarını anlatan Fahlioğulları, “Ülkemizde asgari ücretin günlük 98,10 TL olduğu yerde yaklaşık 7 bin işçinin çalıştığı Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Kültür A. Ş. ve MESKİ Personel AŞ’de günlük asgari ücret 110,60 TL olmuştur.1 Temmuz tarihinden itibaren yüzde 12.62 ücret zammı alınmış olup en düşük günlük ücret 125,00 TL olmuş, Asgari ücret ile çalışan işçilerimize yaklaşık yüzde 30 oranında zam yapılmıştır” müjdesini de verdi.

Kadın istihdamı ve kadına yönelik şiddet için de önemli kararlara aldıklarını açıklayan Fahrioğulları, kazanımların herkese hayırlı olmasını diledi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA