TOPLU ETKİNLİKLERE ‘VİRÜS İSYANI!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOPLU ETKİNLİKLERE ‘VİRÜS İSYANI!’


 

Vakaların arttığı son günlerde kalabalık sosyal etkinliklere yönelten belediyelere vatandaşlar tepki gösterdi. Sosyal medyada paylaşım yapan vatandaşlar, “Tüm sorunlarımız çözüldü de pandemiyi körükleyecek, maskesiz konserlerimiz eksikti” diye, isyan etti.

AYŞENUR ÖNAL

Vakalar artarken toplu etkinlik çağrıları tepki çekiyor. Sosyal mesafeye uyulmaya çalışılsa da yer yer uygulanamaması salgın tehdidinin artmasına neden oluyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) sık sık yaşanılan salgının önüne geçebilmenin tek yolunun önlemler olduğunu ve aşının henüz bulunamadığını vurgulamasına rağmen, Mersinli belediyeler toplu etkinlikler yapmaya devam ediyor. Türkiye’de Mart ayında ilk vakanın görülmesinin ardından en az vakaya sahip büyükşehirler arasında olmakla övünen Mersinliler, belediyelerin virüs bitmişçesine kalabalık sosyal etkinlik davetlerine katılıyor.

 

“MASKESİZ KONSERİMİZ EKSİKTİ!”

Karantina sürecinden sıkılan vatandaşların bir kısmı belediyelerin açık havada yapılan etkinliklerine akın ederken, halk sağlığını öncelemesi gereken belediyelerin akıllara durgunluk veren kalabalık etkinlikleri gerçekleştirmesine eleştiriler de geliyor. Sağlıklarından ve yaşamlarından endişe eden vatandaşlar acilen kalabalık sosyal etkinliklerin durdurulmasını ve önlemlerin sıkılaştırılmasını istiyor.

Sosyal medyasında paylaşım yapan bir vatandaş ise, "Büyükşehir, kurban Bayramı boyunca sosyal mesafeli 61 noktada konserler düzenliyor. Vakaların yeniden yükselişe geçtiği bugünlerde sosyal mesafeyi korumanın ne kadar zor olduğu bilinmesine rağmen bu konserler neyin nesi? Tüm sorunlarımız çözüldü de pandemiyi körükleyecek, maskesiz konserlerimiz eksikti” diye tepki gösterdi.

 

BELEDİYELERİN YAPTIĞI ETKİNLİKLER

Belediyelerin yaptığı bazı kalabalık etkinlikler şu şekilde; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince Tarsus’tan Anamur’a kadar 61 noktada konser düzenledi. Konserler, arife günü başladı ve bayram boyunca sürdü. 30 Temmuz'da Erdemli’de 4, Silifke’de 2, Yenişehir ve Çamlıyayla’da birer noktada, 31 Temmuz bayramın ilk günü Silifke’de 4, Erdemli’de 3, Yenişehir, Akdeniz ve Çamlıyayla’da birer noktada, 1 Ağustos'ta Silifke’de 4, Erdemli’de 2, Yenişehir, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus’ta birer noktada, 2 Ağustos bayramın 3. günü Erdemli’de 4, Silifke’de 2, Yenişehir, Anamur, Akdeniz, Tarsus ve Toroslar’da birer noktada, 3 Ağustos bayramın 4. günü ise Silifke’de 4, Erdemli’de 3, Yenişehir, Akdeniz ve Tarsus’ta birer noktada konserler düzenlendi.

Mezitli Belediyesi ise ücretsiz yazlık sinema günlerinin bayramın ardından, her Çarşamba ve Cuma açık hava sinemasının başladığını duyurdu.

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrasında geçilen Kontrollü Sosyal Hayat döneminde Erdemli Belediyesi, gerçekleştirdiği sanat faaliyetleri kapsamında ilçe mahallelerinde gösterimlerine devam ediyor. Proje kapsamında ilk gösterimini Esenpınar Mahallesinde gerçekleştiren Belediye, arife günü Avgadı Mahallesinde ve Bayramın 3. günü Hacıalanı Mahallesinde ücretsiz gösterimlerini gerçekleştirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA