ANAMUR’DA KORKUTAN KİRLİLİK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR’DA KORKUTAN KİRLİLİK!


 

Mersin’in Anamur ilçesinde Cerenler ile Karaağaç mevkii arasındaki Sarısu Kanalı, taşıdığı kirlilik ve çevreye saldığı kokuyla görenleri şaşkına çevirdi. Yöre halkı kanala lağım atıkları bırakıldığını iddia etti.

HEDİYE EROĞLU

Sık sık çevre katliamları ile gündeme gelen Mersin’in Anamur ilçesinde son olarak Cerenler ile Karaağaç mevkii arasındaki Sarısu Kanalı, taşıdığı kirlilik ve çevreye saldığı kokuyla görenleri şaşkına çevirdi. 

KİRLİLİĞE NASIL İZİN VERİLDİ?

Anamur Çevre Platformu konuyla ilgili bir paylayım yaparak yetkilileri harekete geçmeye çağırdı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Cerenler ile Karaağaç mevkii arasındaki Sarısu Kanalı, taşıdığı kirlilikle ve çevreye saldığı kokuyla görenleri şaşkına çevirdi.  

Kanalın bakım ve temizliğinden birinci derecede sorumlu DSİ yetkilileri ile sahilde ekolojik bir şekilde düzenleme yapmak, deniz kaplumbağalarını korumak iddiasındaki yerel yöneticilerin bu kirliliğe nasıl izin verdiğini, kirli suyun temizlenmeden denize akmasına nasıl izin verdiklerini anlayamıyoruz.

Suyun akanının da, akmayanının da kir tuttuğunu bilmiyor olamazlar. Akan suyun getirdiği kirliliğin akmayanı da kirlettiğini, içindeki canlılara, denize giren insanlara zarar verdiğini de bilmiyor olamazlar.

LAĞIM ATIKLARI MI BIRAKILDI?

İnsan kaynaklı böylesi bir kirliliği hak etmediğini düşünen Anamurlular’ın, kirliliği yaratanların bulunarak cezalandırılmasını ve kanalın temizlenmesini istemeleri gerekir diye düşünüyoruz. Ama takdir halkındır.

Bu arada bir üyemiz, kanala lağım atıkları da verildiğini iddia etmiştir. Bu iddia doğruysa, Sarısu Kanalı civarında yaşayanlar dikkatli olup, kirlilik temizlenmeden ve lağım girişleri kapatılmadan denize girmemelidir”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA