ÇİLE YOLU İSYAN ETTİRDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİLE YOLU İSYAN ETTİRDİ!


 

Kurban Bayramı tatilinde çok sayıda yerli turistin Doğu Akdeniz’i tercih etmesiyle Mersin sahilleri doldu. Ancak ‘çile yolu’ olarak da bilinen Mersin – Silifke arasındaki güzergah bu bayramda da tatilcileri isyan ettirdi!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de Kurban Bayramı dolayısıyla sahiller adeta doldu taştı. Özellikle çevre illerden çok sayıda yerli turistin ilgi gösterdiği sahillerde yaşanan yoğunluk ‘çile yolu’ olarak da bilinen Mersin – Silifke arasındaki güzergahta yine isyana neden oldu.

Yıllardır vaat edilip bitirilmeyen kamu yatırımlarından Çeşmeli – Taşucu otobanının tamamlanmamasına vatandaşın tepkisi büyük oldu.

Yeni tip korona virüs Covid-19 ile mücadele kapsamında uzmanlar kalabalıktan kaçınılması ve klima kullanımından uzak durulması gerektiği uyarısında bulunurken vatandaşlar saatlerce uzun kuyruklarda trafik akışının normale dönmesini bekledi.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ!

D400 karayolunun talebe karşılık verememesi nedeniyle otobanın uzatılması Mersin için hayati önem taşırken, projenin yapımı adeta yılan hikayesine döndü.

Aralık ayında ihalesi yapılması gerekirken hiçbir firmanın teklif vermemesi üzerine akıbeti belirsiz bir hale gelen Çeşmeli – Taşucu Otoyol Projesi ile ilgili son açıklama ise geçtiğimiz günlerde bir takım incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan olmuştu.

Mersin’deki turizm merkezlerini yakından ilgilendiren Çeşmeli-Taşucu otoyol projesinin ilk ihalesinin açılacağı müjdesini veren Karaismailoğlu, Mersin’de ki programı kapsamında Çeşmeli-Taşucu bölgesini ve Erdemli ilçesindeki Ayrancı-Köserelli arasında sürdürülen yol çalışmalarını inceleyerek, vatandaşlarla da bir araya geldi.

Ayrancı-Köserelli incelemesi sonrasında açıklama yapan Karaismailoğlu, devam eden ve planlanan projeleri yerinde incelemek için kente geldiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Sizlerin yaşamını, hayatını kolaylaştırmak için yaptığımız ve yapacağımız işlerle her zaman yanınızda olacağız. Müteahhiti dinledik, karayollarından da arkadaşlarımız burada. İnşallah bu yolumuzu da en kısa zamanda bitireceğiz. Size yakışır, konforunuzu, hayat kalitenizi arttıracak bir yol olacak. İnşallah hizmet yolunda daha güzel işlerde her zaman sizlerle birlikte olacağız.”

“ÇEŞMELİ-KIZKALESİ ARASININ İHALESİNE ÇIKIYORUZ”

Karaismailoğlu, otoyol yapılması planlanan Çeşmeli-Taşucu bölgesinde de incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, “Çeşmeli-Taşucu otoyoluyla ilgili projemizi inceledik, bilgileri aldık. İnşallah en kısa zamanda Çeşmeli-Kızkalesi arasının ihalesine çıkıyoruz. Ağustos ayı gibi inşallah yaz bitmeden Çeşmeli-Kızkalesi’nin ihalesini yapacağız. Önümüzdeki 2 yıl da dolmadan burayı faaliyete almak için bütün planlamalarımızı yaptık. İnşallah 2 yıl içerisinde sizlere yakışan bir yolla hizmet vermeye çalışacağız.” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA