“ANKARA’DAN AKDENİZ’E BOL YAĞLI BİR ŞEY YOK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ANKARA’DAN AKDENİZ’E BOL YAĞLI BİR ŞEY YOK”


 

Görev yaptığı 15 ayda Akdeniz için Ankara’dan 300 milyon TL tutarında destek alan Başkan Gültak, “’Hadi iktidar partisi, gönderelim şuna bol yağlı tarafından’ diye bir şey yok. Proje üretiyor öyle destek alıyoruz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Geçtiğimiz günlerde 15 aylık görev süresini değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı AKP’li M. Mustafa Gültak, bu sürede iktidarın gücünü kullandığı iddialarına da, yanıt verdi

Ankara’dan ilçeye 15 ayda 300 milyon TL tutarında destek geldiğini açıklayan Gültak, sorumuza dikkat çeken bir yanıt verdi.

“ANKARA’DAN KEŞ PARA ALMIYOR, PROJE ÜRETİYOR VE HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Başkan Gültak konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Ankara’dan gelmesi beklen başka ödenek var mı?” sorumuza, “Biz hiçbir zaman hibe para almadık. Proje yapıyoruz, proje üretiyoruz. Ürettiğimizi projelerin Ankara’da kavgasını veriyoruz. Proje karşılığı alabiliyoruz. İller Bankası’ndan bana geçen yıl 3,5 milyon para geldi. 4,2 milyon TL çıplak maaş diyorum. Hadi iktidar partisi gönderelim şuna bol yağlı tarafından diye bir şey yok. Dersimize iyi çalışıyoruz insanlar güven sağlıyoruz. Topladığımız vergiler artıyor. Geçen sene 11 milyon TL vergi topladım. Bu sene pandemi nedeniyle eyvah dedik ama 13,5 milyon TL vergi topladık. Bumun tek nedeni güven. Akdeniz halkı önünde saygıyla eğiliyorum.

Ayrıca çevre temizlik ve diğer hizmetleri de bu vergilerle yapıyoruz. Ankara’dan keş para almıyor, proje üretiyor ve hayata geçiriyoruz. İnsanlar değişimi görünce destek oluyorlar.”

BAŞKAN YENİDEN BORÇLANMA YETKİSİ İSTEYECEK Mİ?

Öte yandan Akdeniz Belediye Meclisi’nden bu yıl yaklaşık 10 milyon TL borçlanma yetkisi alan Başkan M. Mustafa Gültak, yıl içerisinde bir başka borçlanma yetkisi isteyip istemeyeceği ile ilgili sorumuza da şu yanıtı verdi; “Bu yıl borçlanmayı düşünmüyoruz. Borç yiğidin kamçısıdır ama önce aldığımızı ödeyelim, hizmetlere yansıtalım. Aldığımız borcu borçla kapatmıyoruz. Belki seneye borçlanabiliriz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA