LİMON ÜRETİCİSİ İZİN BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMON ÜRETİCİSİ İZİN BEKLİYOR


 

Salgında ihracatın kısıtlanması nedeniyle zarara uğrayan üretici, yeni hasadın başlayacağını belirterek depolarda kalan limonlar için ihracat izni bekliyor.

Haber Merkezi

Koronavirüs salgını nedeniyle ihracatına kısıtlama getirilen limonda yeni hasat endişesi başladı. Üreticiler ihracatı 31 Ağustos’a kadar ön izne bağlanan limonda dış pazardaki bağlantılarını kaybetmemek ve stok sorunu yaşamamak için ihracat kısıtlamasının kaldırılmasını istiyor.

Covid-19 salgınının dünyaya yayılması ile birlikte ocak ayında patates ve soğanın ihracatına getirilen ön izinden sonra salgına karşı bağışıklığı güçlendirmek için limon satışı da arttı. Ticaret Bakanlığı, Resmi Gazete’de 7 Nisan’da yayımlanan Limon İhracatına İlişkin Tebliğ’i ile depolardaki limonun yetmesi amacıyla limon ihracatına kısıtlama getirdi.

İhracat, 31 Ağustos’a kadar Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ön iznine tabi tutuldu. Ancak, salgın nedeniyle karantina uygulamaları tüketimin beklenildiği kadar artmasına engel oldu. İhraç edilemeyen ve iç pazarda yeterince satılamayan limonlar depolarda kaldı, limonun fiyatı düştü. İhracat için ön anlaşma yapan ihracatçılar kısıtlamadan maddi zarar gördü.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, ağustosun 10’undan itibaren limon hasadının başlayacağını söyledi.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'a konuşan Doğru, “Patates ve soğanda hasat başladıkça yasak aşama aşama kalktı. Artık limondaki yasağı da kaldırmak lazım çünkü yeni hasat başlıyor. Yasağını bir an önce kaldırmak lazım ki üretici yurtdışı ile bağlantı kurabilsin, market zincirleri ile anlaşma ve hazırlık yapabilsin. Böylece de limonunu ağustos ayı içinde ihraç etsin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA