AKDENİZ DEĞİŞİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ DEĞİŞİYOR!


 

Akdeniz Belediye Başkanlığı’nda göreve geldiği 15 ayda 29 mahallede değişim başlatan Başkan Gültak, “Yapacağımız daha çok projelerimiz var. Bunları da bu sene sonuna kadar projelendirip, 2021’de hayata geçireceğiz. Akdeniz değişiyor, değişmeye devam edecek” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, göreve geldiği 15 aylık süreyi düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. Nobel Oteli’nde düzenlenen toplantıya, meclis üyeleri ile belediye bürokratların ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Mersin’in Mut ilçesinde şehit olan askerleri anarak konuşmasına başlayan Gültak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olacağını ve herkesin onun var olması için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde muasır medeniyetlere ulaşılması için gerekirse şehit olacağını söyledi.

MİLLET BAHÇESİ, VATANDAŞA ANTİ-DEPRESAN OLACAK!

Gültak, 140 dönülük Millet Bahçesi’nin kente kazandırıldığını anımsatarak, TOKİ ile yapılan ortak çalışmalara dikkat çekti. Proje ile ilgili akademisyenlerle de fikir alışverişi yapıldığını aktaran Gültak, “Ankara’ya gide gele suyolu yaptık” dedi.

Proje içerisinde 3 bin metrekare kapalı sosyal alan bulunduğunu işaret eden Gültak, “Canınız sıkıldığında anti-depresan olarak kullanacağınız bir Milet Bahçesi burası” dedi. Başkan Gültak, Cumhuriyetin 97’inci yılında açılışını yapmayı hedeflediklerini aktardı.

YILLARDIR EL ATILMAYAN MÜFTÜ DERESİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Müftü Deresi ile ilgili düzenleme projesi hakkında da bilgi veren Gültak, bölgeye Sheraton Oteli’nin yapılmak istendiğini ancak kendilerinin bunu engellediğini vurguladı. Yıllardır konuşulan ama bir türlü el atılmayan dere için hızlı bir şekilde ihaleye çıkarıldığını aktaran Gültak, Müftü Deresi’nin Millet Bahçesi ile birlikte yeni yüzüyle çehresi değişerek hizmete gireceğini söyledi.

“ASİMİLASYON YOK”

Çay Mahallesi’nde TOKİ eliyle devam eden kentsel dönüşüm projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan M. Mustafa Gültak, “140 dönümlük bir arazide 600 gün içerisinde hayal edilemeyen bir projeyi tamamlayacağız. 1,5 yıl sonra burayı göreceğiz, şuan hızlı bir şekilde yükseliyor. Bu proje içerisinde sadece 13 dönüm park için ayrıldı. Ayrıca bloklar arasında spor salonları, otopark, yeşil alanlar mevcut. Proje kapsamında mahallelinin ihtiyaçlarını sağlamak için bir iş merkezi ve cami de yapılacak. Blokların altında da dükkanlar olacak. İki ana bağlantı yapılacak ki bir tanesi ileride direk D-400 karayoluna bağlanacak. İhtiyaç halinde buradaki daire sayısı 800’e kadar çıkacak. Normalde şuan 416 daire yapıyoruz.

Bunun adı kentsel dönüşüm değil, yerinde dönüşüm. Burası sadece Çay Mahallesi sakinlerine ait. Dışarıdan birisi gelip burada oturamaz. Bu proje Türkiye’de bir ilk. TOKİ’nin bu tarz bir uygulaması yok. Biz burada özellikle kadınlara güveniyoruz, çünkü şuan ki evlerinde oturmak istemez kadınlar. TOKİ’ye ‘rahat olun’ dedim. Şuan burada hiç kimse ile pazarlık yapmıyoruz. Müthiş bir talep var Çay Mahallesi’nden buraya. Bir sene sonra bu vatandaşlarla oturup konuşacağız. Birilerinin söylediği gibi bir asimilasyon yok. Buraya sonrasında ben tandır da yapacağım.

Yine Çay Mahallesi’nin girişinde 17 dönümlük bir alan daha var, TOKİ’ye ait bu alan için de görüşmelerimiz sürüyor. Burası için de bir projemiz var.

KENT MERKEZİ DE DÖNÜŞECEK

Bahçe, Barış Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları da sürüyor. 3 ay görüşme yaptık ama tam bir anlaşma sağlayamadığımız için ikinci çalışma sürecini başlattık. Buradaki evlerin çoğu 79 metrenin altında. Biz 100’e çıkarmak istedik. Yakında geliyor bakanlık. Vatandaş ile yeniden görüşmemiz olacak. Şehrin merkezinde güzel bir alanı yapmış olacağız.

Turgut Reis Mahallesi’ni riskli alan ilan ettik ve şuan Çevre Bakanlığı’nın uzmanları burada inceleme çalışmaları yapıyorlar. Çevre Bakanlığı aracılığıyla buraya gireceğiz.

142. CADDE’DE HAKSIZLIK OLMAYACAK

142. Cadde’yi bitirdik. Bayram sonrası teslime başlıyoruz. Burada kılı kırk yarıyoruz çünkü 20-30 yıldır orada olan insanlar var, haksızlık olmasın diye uğraştık. CHP, HDP tüm meclis üyeleri ile orayı hak sahiplerine vermeye çalışıyoruz.

Eskiden buraya hiç kimse doğru dürüst giremezdi. Ama şimdi orada huzur var. Evlerin, dükkanların fiyatı 2-3 kat arttı. Tezgah sayısı arttı ama burada temizlik yapacağız” dedi.

Eski belediye binasının TEDAŞ’a ait olan kısmını da alarak kente kazandırdıklarını anımsatan Başkan Gültak, zeminde otoparkın altında dükkanların olduğu değişik projelerinin olduğunu, resmi dairelerin buraya taşınabileceğini söyledi.

KARADUVAR VE ÇAMLIBEL’DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karaduvar Balıkçı Barınağı’nın kapasitesinin arttırılması için de çalışmaların sürdüğünü bildiren M. Mustafa Gültak, “Geçtiğimiz günlerde bölgeyi ziyaret ettik. Orada Karaduvar ile ilgili bazı alanlarda ulaştırma bakanlığı yeni çalışmalar yapıyor. Bakanlık tüm gemilerin gelip kaldırılabileceği tamiratının yapılabileceği düzenlemeler yapıyor. Burası açık deniz o yüzden koy doldurulmuş. Bakanlık burayı temizleyecek ve derinliği arttıracak.

Çamlıbel’e yönelik de düzenleme çalışmalarının olduğunu kaydeden Gültak. “Ayın 10 gününü Ankara’da geçiriyorum. Devamlı tazik gerekiyor” dedi.

PLAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Mersin’in yıllardır çözülmeyen imar sorununun çözümü için de yoğun mesai harcadığını vurgulayan M. Mustafa Gültak. “1/5 bin ölçekli planların ilk etap çalışmalarını tamamladık. İkinci etap ile ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay çıktı. Şuan Tarım Bakanlığı’nın onayını bekliyoruz. Ondan sonrası Büyükşehir ve Akdeniz’in işi. 10 yıldır çözülmüyordu bu sorun” dedi.

KARADUVAR’IN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Karaduvar Sahili’nde yapılan düzenleme çalışmalarının sürdüğünü aktaran Gültak, burada ikinci etap çalışmasına da başlandığını belirterek, bu sayede her yıl yaşanan sel baskınlarını da önleneceğini ifade etti.

Ayrıca Karaduvar’da yaptıkları balık festivalinde yaklaşık 50 bin kişiyi buluşturduklarını anımsatan Gültak, “Karadeniz’in hamsisi var ise bizim de sardalyamız var” dedi.

Geçen yıl başlattıkları açık hava sinema günlerinin halktan büyük ilgi gördüğünü aktaran Gültak, “Çünkü biz bu şehrin kodlarını iyi biliyoruz. Ayrıca yine halkın talebi doğrultusunda seyyar havuzlar ile yüzlerce çocuğu yüzme ile buluşturduk” dedi.

“ATATÜRK HEPİMİZİN”

Başkan Gültak, Atatürk ile ilgili tartışmalara atıfta bulunarak. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeni kurucu lideridir, bunun üzerinden siyaset yapılıyor. Kimsenin değildir, ben buna izin vermem. Çamlıbel’de Atatürk büstünü kaldırdık ama eleştirdiler beklemeden oysa biz yenileyerek büstün açılışını 19 Mayıs’ta yaptık” dedi.

SPOR VE TAZİYE EVİ YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Akdeniz’de 30 milyon bütçeli sportif tesisler ile ilgili çalışmaların startının verildiğini aktaran Gültak, Çay Mahallesi, Karacailyas ve Seyfi Ali Türkoğlu Futbol Sahalarının çim sahaya dönüştürüldüğünü anımsattı.

Taziye evi yapımlarının da sürdüğünü bildiren Gültak, çalışma döneminde 29 mahallede 62 bin ton asfalt döktüklerini belirterek, “Geçen sene 11 milyon TL borçlandık ve bu paranın tamamı buraya gitti. Ayrıştırmıyoruz, hiçbir zaman ayrıştırmayacağız, Akdeniz’de yaşayan herkes kardeşimizdir.

“AKDENİZ’İN EN BÜYÜK SORUNU PARK”

Akdeniz’in en büyük sorunlarında bir tanesi de park. Özgürlük Mahallesi’nde TCDD’den 12,5 dönümlük arsayı kiraladık, buraya 8,5 kilometrelik bir park yapacağız. Önümüzdeki sene hayata geçirmiş olacağız.

Ayrıca parklara ve şehrin belirli yerlerine fotoselli çeşmeler yerleştiriyoruz. Öte yandan vatandaşın talebi üzerine kentin farklı noktalarına daha temiz bir kent için 143 adet mini çöp kovaları yerleştirdik” şeklinde konuştu.

SEL MAĞDURLARI YALNIZ BIRAKILMADI

Ayrıca 5 şehit ailesinin evini yenilediklerini de dile getiren Başkan Gültak, sel mağduru olan vatandaşların da yalnız bırakılmadığını söyleyerek, şöyle devam etti; “Selden zarar gören tüm tarım arazilerin ise gezdik. Sonrasında AFAD il müdürlüğü ile yapılan hasar tespitlerine bizzat bende gittim ve oralara gerekli yardımlar yapıldı.

Sel baskınına yol açan Çavuşlu Deresi’nin ıslahı için de yoğun bir çalışma sergiledik. DSİ’ye orayı tamamlattık. Artık kanalizasyonun akmasını engellemek için DSİ’nin burada çalışma yapması gerekiyor. Ancak Çavuşlu Deresi’nin yukarı kısmında iyileştirme yapabilmek için Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma yapmasına ihtiyaç var.

ADANALIOĞLU TANINMAYACAK HALE GELDİ

Adanalıoğlu, cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile koruma altına alındı. Biz de orayla ilgili farklı çalışmalar yapıyoruz. 25 şıllık çöp yığını vardı. Deniz orman arazisi komple çöptü. Biz bu çöpü kaldırdık, 8 metrekare alanı 5 bin metreküp alanı doldurduk ve ağaçlandırma çalışması başlattık.”

“DEĞİŞTİRDİNİZ HEP BERABER DEĞİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Son olarak Ankara’dan bir yıl içerisinde Mersin’e yaklaşık 300 milyon TL tutarında destek sağlandığını da belirten Başkan Gültak, “Yapacağımız daha çok projelerimiz var. Bunları da bu sene sonuna kadar projelendirip, 2021’de hayata geçireceğiz. Akdeniz değişiyor, değişmeye devam edecek. ‘Değiştirin, hep beraber değiştirelim’ demiştim, değiştirdiniz hep beraber değiştirmeye devam ediyoruz” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA