SCOOTER KRİZİNİN NEDENİ NE? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SCOOTER KRİZİNİN NEDENİ NE?


 

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi arasında yaşanan scooter krizi ile ilgili Başkan Gültak ilginç bir çıkış yaparak, “Devletin bazı meseleleri her yerde konuşulmaz. Bu iki başkan arasında mı iki bürokrat arasın damı onu sizler araştırırsınız” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, değerlendirme toplantısında geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi arasında yaşanan scooter krizi ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı.

“Doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla, 15 adet elektrikli scooter aracını zabıta ekiplerimizin kullanımına sunarak, daha çevreci, kolay, pratik ve hızlı bir şekilde denetim ve uygulama yapmalarını sağladık” diyen Gültak, kriz ile ilgili ise, “Devletin bazı meseleleri her yerde konuşulmaz. Bu iki başkan arasında mı iki bürokrat arasın damı onu sizler araştırırsınız.

Türkiye’de iki tane lisanslı firma var. Aldo firması geçen yıl Adana’da bir ay içinde UKOME karar alarak faaliyete giriyor. Martı şirketi ise benden önce Yenişehir Belediyesi ile anlaşma sağlıyor ve hizmet veriyor ama orada da durduruluyor bu hizmetler. 200 tane scooter vatandaşın kullanması için ve 15 tane de hibe scooter aldım. UKOME kararı yom denilerek suçlandım ama bu şirketin Şubat ayında Büyükşehir’e başvurusu var.

Şubat ayından beri UKOME gündemine alınmıyor şirketin talebi. Biz bu konuyu bakanlığa sorduk ve onlarda çevreyi korumak adına bu işi hızlandırmak istedi. Ekim ayında bakanlık tüm belediyelere yetki verecek ve teşvik edecek. 2-3 ay sonra hiç birimiz bu meseleleri konuşmayacağız.

Sorun; zabıtamızın kullandı belediyemizin önündeki araçların koca koca makaslar getirilerek sökülmesi etik değil. Ortada yasa yok diye bir şey çünkü UKOME kararı yok ama gerek de yok. Martı’nın aracının dakikası 30 kuruş diğeri 60 kuruş. Biz martı’yı bu noktada destekliyoruz. Hiçbir aracımızı vermedik. Hakkımızı savunduk. Şuan konu savcılıktadır. Adli makamlardadır. Şikayetçi olduk yargının vereceği karara saygılıyız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA