MESİAD’DAN KARAYOLLARINA TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESİAD’DAN KARAYOLLARINA TEPKİ


 

Mersin’de ki yatırımları ile ilgili sık sık eleştiri oklarının hedefi olan Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bir tepki de MESİAD Başkanı Hasan Engin’den geldi. Engin, Otoban - Organize Sanayi bölgesi bağlantısının tamamlanmamsına tepki gösterdi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Sanayici İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin ve Yönetim Kurulu üyeleri, ülke ve kent gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunmak ve bayramlaşma amacı ile Tenis Kulübü’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan MESİAD Başkanı Hasan Engin, Mersin’in güçlü lobi sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Mersin’de yatırımlar var ama bu yatırımlar ya ağır gidiyor ya da durmuş durumda. Bu yatırımları hızlandırmanın tek yolu güçlü lobi oluşturup Ankara’ya baskı yapmaktan geçiyor. Zaman zaman belki MTSO, OSB, Mersin Serbest Bölgesi ve diğer STK’larla bir araya geliyoruz ama güçlü bir ses olamıyoruz” dedi.

“ANKARA’DA BİR SESİMİZ OLSUN İSTİYORUZ”

Birlikteliklerini güçlü bir lobi haline getirecek güçte olmadıklarına değinen Engin, “Ankara’da bir sesimiz olsun istiyoruz. Bu ses Mersin’in yatırımlarını takip etsin. Ancak bunu bir türlü oluşturamadık. Yan yana gelince hepimiz, ‘Tamam yapalım, edelim’ diyoruz ama bunu bir türlü hayata geçiremiyoruz. Mersin olarak en büyük zaaf ve eksiğimiz bu. Bir STK’nın dile getirdiği bir projeyi maalesef diğer STK’lar istemiyor. Biri seslendirip sahiplenince öbürü istemiyor. Mersin ve bölge için doğru bir projeyse hepimizin bunu sahiplenmesi gerekiyor. Benim değil, bizim olmalı. Bir STK havaalanı konusunu gündeme getirdiğin de diğer STK’lar da buna destek vermeli ancak bu maalesef Mersin’de olmuyor. Bir konteyner limanı sorunu konuşulduğun da ortak ses çıkarmalıyız. Turizm projeleri konuşulduğun da hepimiz sahiplenmeliyiz. Bu hepimiz eksiğimiz ve maalesef Mersin ortak paydasında buluşup yan yana gelemiyoruz. Belki yan yana gelip konuşup sohbet edebiliyoruz ama projeler bazında yan yana gelemiyoruz. Aslında birbirimize güç vermemiz lazım. Hiçbir ayrım gözetmeden hepimizin tek ses olarak Ankara’ya baskı yapması lazım. Umarım bunu kısa sürede başarırız. Birlikten güç doğar” dedi.

“HIZLANMASI İÇİN ÖDENEK AKTARILSIN”

Karayolları ile ilgili çalışmalara dair soruya ise Engin şu cevabı verdi; “Otoban Organize Sanayi bölgesi bağlantısı bizim dediğimiz süreyi aştı. Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne sorduğumda ödeneklerin aktarılacağını söyledi. Ama diğer bölgelerde karayollarının yatırımları devam ediyor. Biz o diğer bölgelere aktarılan ödeneklerin bir kısmının da buraya aktarılmasını istiyoruz, hızlanması için. Alt yapı işlemleri bitmiş sadece üst yapı işlemleri kalmış. Aynı zamanda biz alan gişelerinin de bu yere alınmasını istiyoruz, bir çevre yolu niteliği kazanması için. Diğer illerde de bu durum söz konusu. Mersin’de yerleşim alanlarından sanayi alanlarına gitmek için bir bedel ödememeli, yani en kısa sürede işine gidebilmeli. Bu yüzden sanayi bölgesi içindeki 10 kavşağın ihale kapsamına alınmasını istiyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız var.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA