MERSİNLİ KADINLAR OMUZ OMUZA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ KADINLAR OMUZ OMUZA!


 

Şiddete, tacize ve eşitsizliğe dikkat çekmek için siyah beyaz fotoğraf paylaşımına destek olan Mersinli kadınlar, “Meydan Okuyoruz! Erkek Adaleti tanımıyoruz! Kadının Yaşamı siyah beyaz renklerden ibaret değildir” mesajları ile “İstanbul Sözleşmesi uygulansın” diye akıma destek oldu.

AYŞENUR ÖNAL

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amaçlı sosyal medya platformu Instagram'da başlatılan Challenge Accepted akımı, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Tüm dünyadan kadınlar  #ChallengeAccepted (meydan okuma kabul edildi) akımı ile şiddet, taciz ve eşitsizliğe karşı seslerini yükseltti.

Türkiye’de ise kadınlar, iktidarın hedefi haline gelen ve uygulamadığı ayrıca kaldırmaya çalıştığı İstanbul Sözleşmesi’nin yaşatılması için akıma katıldı. #İstanbulSözleşmesiYaşatır etiketiyle paylaşarak, “Kimsenin profilinde siyah-beyaz fotoğraflarla anılmak istemiyoruz. İstanbul Sözleşmesi uygulansın, katiller gereken cezayı alsın!” mesajı verildi.

“MEYDAN OKUYORUZ!”

Tüm dünyaya yayılan ve gündem olan akıma Mersin’den de çok sayıda kadın katılarak “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Şiddete Dur!” mesajı verdi. Kadınların birlikte güçlü olduğunu da gösteren akıma katılan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Mersin İl Temsilcisi Hediye Eroğlu, “Meydan okuyoruz!” diyerek siyah beyaz fotoğrafını paylaştı.

Mezitli Soroptimist Kulübü Kurucu Başkanı Sembol Eren Tarhan da akıma katılanlar arasında yer aldı. Siyah beyaz fotoğrafını paylaşarak, İstanbul Sözleşmesi uyugulansın çağrısı yapan Tarhan, ayrıca Mezitli’de ki Kadın Pazarı’nda çalışan kadınlarla ve Soroptimist üyesi kadınlarla olan fotoğrafları da paylaştı.

“ERKEK ADALETİ TANIMIYORUZ!”

Pir Sultan Derneği Mersin İl Yöneticisi Elif Taşar ve Menekşe Özer, “Hayatın her alanında çalışan üreten kendini var etmek isteyen kadınlar olarak erkek adalet sistemini tanımıyoruz. Varız Var olacağız. Kadınları yok eden bu sistemin değişmesini ve ilk adım olarak istanbul sözleşmesinin uygulanmasını istiyoruz” mesajı verdi.

Paylaşımın daha çok kişiye ulaştığı için paylaşım yapan Mersinli Doktor Ful Uğurhan ise, “Kadına yönelik şiddete ve İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekmek için herkesin neden siyah beyaz bir fotoğraf paylaştığını pek anlayamamıştım. Sanırım Facebook bu tip kişisel fotoğraflı paylaşımları daha çok kişiye ulaştırıyor. O nedenle bir kez de böyle paylaşalım: İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi.

“KADININ YAŞAMI SİYAH BEYAZ RENKLERDEN İBARET DEĞİLDİR”

Uluslararası Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) temsilcisi ve Avukat Semra Kabasakal, “Kadının Yaşamı siyah beyaz renklerden ibaret değildir. İstanbul sözleşmesinin uygulanmasına dikkat çekmek amacıyla fotoğraflarımızı siyah beyaz yapalım” diye paylaştı.

İlerici Kadınlar Meclisi Mersin Temsilcisi İlknur Uyan ise; İstanbul Sözleşmesi yazılı bir duvarın önünde çekildiği fotoğrafı paylaşarak, “İstanbul Sözleşmesini uygula!” mesajı yayınladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi Tuğçe Özgül ise “Ben kadınım” diyerek, “Mini etek giyerim. Gece sokağa çıkarım. Beni öldüremezsin, tecavüz edemezsin. Savaşırım kazanırım!” mesajını paylaştı.

“BİZLER ERKEK DEĞİL, GERÇEK ADALET İSTİYORUZ”

“Asla yalnız yürümeyeceksin” diyen Öğrenci Sendikası Mersin Temsilcisi İpek Arapoğlu, “Her alanda eril mobbinge maruz kalıyoruz, her gün yeni bir kadın cinayeti, şiddeti haberleriyle sarsılıyoruz. Katile, tacizciye, tecavüzcüye yeterli yaptırım uygulanmıyor. Biz kadınlar kamuoyu oluşturup davaları takip ediyor peşini bırakmıyoruz ancak bu yolla bazı davaların sonuçları adil olabiliyor. Bizler erkek değil gerçek adalet istiyoruz. Bu yüzden 6284 uygulansın, İstanbul sözleşmesi uygulansın diyoruz. Sadece söyemekle kalmıyoruz bizler İstanbul sözleşmesinin de 6284'ünde peşini bırakmayacağız hep beraber sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

CHALLENGE ACCEPTED AKIMI NE ANLAMA GELİYOR?

Türkiye'de de var olan kadına yönelik şiddete bir tepki olarak sosyal medyada siyah beyaz fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. Burada amaç kadınların birbirlerini desteklemek, birlik olduklarını hissettirmek ve "kadın güçlüdür" mesajını vermek.

Akıma katılan kadınlar, sosyal medyada siyah beyaz fotoğrafını paylaşarak, #sisterhood, #womenempowerment, #womensupportingwomen etiketleriyle birlik mesajları yayınlıyor. Ayrıca fotoğrafı paylaşan kişi, fotoğrafın altına kadın arkadaşını da etiketleyerek, meydan okumaya davet ediyor. Etiketlenen kişi de hem siyah – beyaz fotoğrafını paylaşıyor, hem başka kadın arkadaşlarını etiketleyerek zincirleme olarak akıma katılım arttırılıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA