GÖNÜLLÜLER, SOKAKLARI GÜZELLEŞTİRİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖNÜLLÜLER, SOKAKLARI GÜZELLEŞTİRİYOR


 

Kente yeni bir çekim alanı oluşturmak amacıyla Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi işbirliği ile hayata geçirilen Örgülü Sokakta yenileme tadilat çalışmaları gönüllülerin desteğiyle başladı.

Haber Merkezi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kent Konseyi üyesi gönüllülerin yaptığı çalışmaları incelemek için Örgülü Sokağa geldi. Belediye Meclis Üyesi Nilgün Aşçı ve birim müdürlerinin de yer aldığı ziyarette, çalışmalar hakkında Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul’dan bilgi alan Başkan Tarhan, önerilerini de aktardı.

“MEZİTLİ’NİN DİNAMİKLERİ ÖRGÜLÜ SOKAĞIMIZ İÇİN EL ELE VERDİ”

Örgülü sokağın kısa sürede çok sayıda kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaptığını aktaran Sibel Gelbul, “Mezitli Belediyesi, Mezitli Belediyesi Örgü Evi, Mezitli Kent Konseyi, Mezitli Soroptimist Kulübü, TEMA Vakfı, Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Merkezi, Mezitli Belediyesi Gönüllü Evleri, Kadın Üretici Pazarı gibi çok farklı örgütleri aynı amaç altında buluşturan Örgülü Sokağımız, değerli Başkanımız Neşet Tarhan’ın da öngördüğü gibi kısa sürede çekim merkezi oldu. Sokağımızın açılışının ardından 1 yılını doldurmasıyla birlikte bir yenileme ve tadilat çalışması başlattık. Yine gönüllülerimiz kolları sıvadı ve sokağımız yepyeni figürler kazanıyor, yeni resimlerle süsleniyor. Kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak, yapacağımız bir dizi etkinlikle sokağımızın 1. Yılını kutlamayı düşünüyoruz” dedi. Önümüzdeki süreçte Örgülü Sokağı, daha canlı ve daha renkli yönüyle Mersinlilerle buluşturacaklarını vurgulayan Gelbul, “Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle bölgemizi çekim merkezi yapmaya çalışırken aynı zamanda kentimizin, yerel ve otantik kültürlerinin tanıtılması ve yaşatılmasını amaçlıyoruz. Yapacağımız çeşitli faaliyetlerle sokağımızı sürekli canlı halde tutmaya devam edeceğiz” dedi.

‘MUHTEŞEM GÜZELLİKLER YÜRÜME MESAFESİNDE BİR ARADA’

Sokağın hayata geçirilmesine ve yenilenmesine katkı sunan tüm gönüllülere teşekkürlerini ileten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Mersin’in en güzel sokaklarından birisi olan Örgülü Sokağımızı hayata geçirmemizin üzerinden tam 1 yıl geçti. Kısa sürede çok önemli bir çekim merkezi haline geldi. Biz de yaptığımız çeşitli girişimlerle buradaki canlılığı artırmaya çalıştık. Örgülü Sokağımızın bulunduğu bölge şuan Mersin’in en güzel noktası haline geldi. Denize kadar ulaşan ve muhteşem motiflerle süslenen sokağımızın hemen yanı başında Sanat Çarşımız, bölgeyi sanatın merkezi haline getirdi. Bunun dışında yaz sıcaklarından bunalanlar için ağaçlar altında nefes alma şansı tanıyan Down Kafemiz, kısa bir yürüme mesafesinde bulunan Bale Kafemiz, Özgür Kafemiz, ışıklı ve sesli gösteri havuzumuzun içerisinde bulunduğu Demokrasi Meydanımız, Van Gogh’un dev ‘Yıldızlı Gece’ tablosunun da yer aldığı 2. Sanat Durağımız, Kitap Okuyan Çocuk Oyun Kitaplığımız ve Aratos Spor Tesislerimizle sayısız güzellik bir arada toplanmış durumda. Burayı ziyaret eden misafirlerimiz, hem birbirinden güzel sanatsal değerlerimizi görme, hem de kafelerimizde dinlenme şansı buluyor. Artık Mersin’e dışarıdan birisi geldiği zaman gezdireceğimiz bir yer yok bahanemiz kalmadı. Dışarıdan gelen insanlara Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddemizin dışında gezdirebileceğimiz alternatifler sunduk” şeklinde konuştu.

“ARTIK BİZE EN İYİ OLMAK YETMİYOR. HER ŞEYİ DAHA GÜZEL YAPACAĞIZ”

Mezitli’yi sağlıklı ve güvenli bir şehir yapmak istediklerine dikkat çeken Başkan Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Mutlu Mezitli’nin taşlarını tek tek örmeye devam ediyoruz. Sanat Evimiz, Gençlik Merkezlerimiz, Kent Konseyimiz, Gönüllü Evlerimiz, Aktif  Yaş Alma Merkezlerimiz, Örgü Evimiz yaptıkları çalışmalarla önemli işleri başarıyorlar. Mezitli Belediyesi olarak çok iyi durumdayız. Ama artık bize en iyi olmak yetmiyor. Çok daha iyisini ve güzelini yapmaya çalışıyoruz. Sanat Sokağının da içerisinde bulunduğu bölgemiz, gerçekleştirmek istediğimiz hayallerimizin sadece küçük bir bölümü. Mezitli Mersin’in en önemli çekim merkezlerinden birisi olacak.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA