MAĞAZADA COVİD-19 İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MAĞAZADA COVİD-19 İDDİASI!


 

Forum Mersin AVM’de yer alan uluslar arası zincire sahip bir mağaza çalışanının Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve buna rağmen mağazanın faaliyetlerinin sonlandırmadığı iddiası kentte paniğe ve tepkiye neden oldu. TİP Mersin İl Örgütü, yetkilileri göreve davet ederek, “Acilen mağaza kapatılıp, karantinaya alınmalı” çağrısı yaptı.

AYŞENUR ÖNAL

Dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünyada ve Türkiye'de gıdadan giyime 30'dan fazla marka, mağazalarını geçici olarak kapatma kararı aldı. Normalleşme sürecine girilmesi ile alınan tedbirler doğrultusunda mağazalar kapılarını yeniden açarken risk tartışmaları hala devam ediyor.

Özellikle alışveriş merkezleri ve mağazalar ile ilgili uzmanlar sık sık uyarılarda bulunurken son olarak Mersin’de ulusal bir markanın Mersin’deki zincir mağazasında çalışan işçilerden birinde Covid-19 pozitif vaka görüldüğü iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İLK VE TEK TEPKİ TİP’TEN

Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nde yer alan mağazadaki iddia ile ilgili kent kamuoyunda özelikle sosyal medya üzerinden tartışmalara ve paniğe neden olurken ilk ve tek tepki Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Örgütü’nden geldi.

“UYARIYORUZ”

Bir mağaza çalışanının Covid-19 testinin pozitif çıktığı iddiasını değerlendiren TİP Mersin İl Sorumlusu Bülent Ufuk Ateş, mağaza yönetiminin önlem almak ve faaliyetinin durdurmak yerine çalışmaya devam ettiğini savunarak bu duruma tepki gösterdi.

“Ekonomik kaygılardan dolayı seslerini çıkarmaya korkan emekçiler, pandemi koşullarında da aynı korkularla işlerinden olmamak için vakaların görülmesine rağmen çalışmaya devam ediyor” diyen Bülent Ufuk Ateş, firmaları uyararak, “Emekçilerin, emekçilerin ailelerini ve binlerce insanın hayatı sizin çıkarlarınızdan önemli değil! İktidardan aldığınız güçle işçinin sırtına binmenize izin vermeyeceğiz! Acilen mağaza kapatılıp, karantinaya alınmalı” dedi.

“SOSYALİZMİN YAŞATACAĞINI BİLİYORUZ”

Pandemi başladığından beri işçilerin, emekçilerin hayatlarının hiçe sayıldığını söyleyen Ateş, “Hatta bu pandemi sürecini burjuvazi ve iktidar fırsata çevirerek daha yoğun bir sömürü süreci olarak kullanıyorlar. Şimdi tam da dayanışmayı hayata geçirme zamanıdır. Bu iktidarı alaşağı etmezsek ölümler sürecek. Sosyalizmin yaşatacağını biliyoruz, bu iktidarında öldüreceğini biliyoruz” sözlerine yer verdi.

“PATRONLARI UYARIYORUZ!”

Mağaza emekçilerinin yalnız olmadığını vurgulayan Ateş, “Patronların kar hırsının kurbanı olmayacağız! Açlıktan ölmemek için gittiğimiz işlerimizde Covid-19’dan ölmeyeceğiz! Sadece bu firmada değil tüm AVM’lerin gerekli tedbirleri alması için çağrı yapıyoruz ve patronlarını TİP olarak uyarıyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA