AKREDİTE ANALİZ SAYISI ARTIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKREDİTE ANALİZ SAYISI ARTIYOR


 

Ticaret Bakanlığı, gümrük laboratuvarlarında yapılabilen ve akreditasyonu gerçekleştirilen analizlerin sayısını arttırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Mersin’de 8 akredite analiz metodu kullanılıyor.

GİZEM EKİCİ

Ticaretin güvenilir ve hızlı şekilde yapılabilmesi, maliyetlerin azaltılması ve kaçakçılığın önlenmesi için son derece önemli olan, gümrük laboratuvarlarında yapılabilen ve akreditasyonu gerçekleştirilen analizlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Dünyada akredite laboratuvarlarca elde edilen sonuçları içeren rapor ve sertifikalar uluslararası kabul görürken, bu durum, ülkeler arasında mal ticaretinin gereksiz deney ve analiz tekrarlarıyla yavaşlaması riskini azaltıyor, ilave deney ve analiz masraflarını da düşürüyor.

Laboratuvar akreditasyonu teknik yeterliliğin güvenilir bir göstergesi olarak hem ulusal hem de uluslararası yüksek saygınlığı ve güveni sağlıyor.

Ticaretin en güvenilir ve hızlı şekilde yapılabilmesi, iş insanlarının maliyetlerinin azaltılması, denetimlerden hızlı sonuç alınması ve kaçakçılığın önlenmesi açısından son derece önemli olan, gümrük laboratuvarlarında yapılabilen ve akreditasyonu gerçekleştirilen analizlerin sayısı sürekli artış gösteriyor.

Bu çerçevede, İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı İstanbul Laboratuvar Müdürlüğü, daha önce 19 olan Türk Akreditasyon Kurumuna (TÜRKAK) akredite analiz metot sayısını 38'e yükseltti.

Böylelikle, İstanbul Laboratuvar Müdürlüğünce tahıl ve tahıl ürünlerinde rutubet tayini, yağlı tohum küspelerinde yağ tayini, metalik malzemelerde sertlik deneyleri, motorinde viskozite tayini gibi 19 analiz metodu için daha akreditasyon alındı.

 AKREDİTE METOT SAYISI 96'YA YÜKSELDİ

Gümrük laboratuvar müdürlükleri, söz konusu belgelendirmelerin ardından 77 olan akredite metot sayısını Temmuz ayı itibarıyla 96'ya çıkardı.

Gümrük laboratuvarlarında İstanbul'un yanı sıra Ankara'da 16, İzmir'de 18, Bursa'da 14, Mersin'de 8, Kocaeli'de de 2 akredite analiz metodu kullanılıyor.

Gümrük laboratuvar müdürlüklerince akredite metot sayılarının artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA