NÜKLEERE GEÇİT YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEERE GEÇİT YOK!


 

Rosatom tarafından yapılan Metzamor Nükleer Santrali’nde 150’ye yakın kaza olduğunu duyuran NKP dönem sözcüsü Aycan Özcan, “Çernobil felaketin gizlemeye çalışan, Metzamor’da yaşanan 150’ye yakın kazayı hasıraltı eden Rosatom, bizim ülkemizde hangi şeffaflığı gösterecek?” diye sorarak, halkın “Nükleere geçit yok!” diyeceğini belirtti.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Iğdır Kars sınırının 16 km uzağında olan Metzamor Nükleer Santrali’nin 150’ye kazanın yaşandığını hatırlatarak, yenilenme çalışmalarının yapılmasının riskli olduğunu belirtti.

Başta Türkiye olmak üzere Gürcistan, Azerbaycan İran için sağlık ve çevre açısından yıllardır büyük riskler barındırdığını belirten NKP dönem sözcüsü Aycan Özcan, “Çernobil felaketin gizlemeye çalışan, Metzamor’da yaşanan 150’ye yakın kazayı hasıraltı eden Rosatom, bizim ülkemizde hangi şeffaflığı gösterecek?” diye sordu.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının da durdurulması gerektiğini vurgulayan Özcan, “Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatını durdurun, Sinop’u yaşanmaz hale getirmeden nükleer santral ihalesinden vazgeçin! Ve Metzamor Nükleer Santrali’nin olası bir savaş ya da doğal afet sonucu oluşacak yıkımdan önce önlem alın. Ülkenin enerji açığı yok. Ama uluslar üstü sermayenin rant açlığı var. Bu açlıklarını bizim yaşamımız üzerinden gidermelerine izin vermeyin. Ve biz yaşam savunucuları olarak izin vermeyeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA