“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDE SAMİMİ OLALIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDE SAMİMİ OLALIM”


 

AKP’li meclis üyesi Aysel Mavioğlu Öner’in, İstanbul Sözleşmesi uygulanmalı sözlerinin üzerine; HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş, samimi olma çağrısı yaparak, “Gerçekten samimiysek, bu noktada kadın cinayetlerini de durdurmak istiyorsak, çocuk istismarını durdurmak istiyorsak toplumsal bir kamuoyu oluşturmamız gerekiyor” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Temmuz ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci birleşiminde, Muğla’da işkence ile öldürülen Pınar Gültekin anıldı. AKP’li meclis üyesi ve AKP’li meclis üyesi ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Aysel Mavioğlu, konuyu gündeme getirerek “İstanbul Sözleşmesi uygulanmalı” demesinin üzerine, HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş, “Gerçekten samimi olmamız gerekiyor bu konuda. Samimiysek iktidarın bu noktada ağırlaştırılmış yeni yasalar çıkarması gerekiyor” dedi.

“MÜCADELE EDECEĞİZ”

Konuyu meclise taşıyan Öner, “Bir cani tarafından vahşice katledilen Pınar Gültekin’in ailesine sabırlar diliyorum. Kadına karşı işlenen şiddetin her türlüsünü kınıyor ve lanetliyorum. Ancak devir sadece kınama devri değil. Pınar kızımız için acımızı, üzüntümüzü tarif edecek kelimelerimiz tükendi. Her türlü şiddetin sona ermesi, kadınların, gençlerin, çocukların vahşice duyguların hedefi olmasından kurtulması için nefesimizin sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Zanlının en ağır cezayı alamsı için konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Öner, “Biz kadınlar olarak vahşet derecesine varan kadın katliamlarından dolayı üzgünüz, kaygılıyız ve bir o kadar da öfkeliyiz. Kadın, cinayet ve şiddet kelimelerinin yan yana kullanılması bile canımızı acıtır hale gelmiştir. Şiddeti insan dilinden arındırmak artık hepimizin boynunun borcudur. Özge Can gençliğinin baharında hayalleriyle birlikte toprağa gömüldü. Emine Bulut kocası tarafından evladının gözleri önünde hunharca katledildi. Üzerinden bir gün geçmeden Antep’te yeni doğum yapan Arife hastane odasında boşanmak üzere olduğu eşinin saldırısına uğradı. Son olarak da Pınar kızımızın haberini aldık” diye açıkladı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANMALI”

“Peki, şimdi sırada kim var?” diye soran Öner, “Hangimizin yakını, başımıza gelmez diye düşünen hangi kadın yaşayacak bu acıları? Onlar yalnızca resimlerinin altına yazılan isimlerden ibaret değiller. Yalnızca bir kadın öldürülmüyor. O kadınla beraber nice hayatlar da sönüyor, yok ediliyor. Gözünden sakındığı kızını kaybeden bir anne ölüyor, baba ölüyor. Bir abi, bir kardeş ölüyor, insanlık ölüyor. Acıların son bulması noktasında hepimize bir sorumluluk düşmektedir. Kadın cinayetleri istatistiklere göre çoğunlukla eski sevgili, eski eş gibi kadınların tanıdıkları tarafından işleniyor. Ya benimsin ya kara toprağın mantığınız batsın. Kadının hayır demesinin ölümüne sebep olmaması için bu saçma düşünce veya mantalite değişmeli artık. Ve de İstanbul Sözleşmesini kaldırmayı değil, uygulamasını ve uyum yasalarının çıkarılmasını konuşmalıyız artık” dedi.

“SAMİMİ OLMANIZ GEREKİYOR”

Öner’e konuyu günde getirdiği için teşekkür eden HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş, “Ama gerçekten samimi de olmamız gerekiyor. Gerçekten samimiysek, bu noktada kadın cinayetlerini de durdurmak istiyorsak, çocuk istismarını durdurmak istiyorsak toplumsal bir kamuoyu oluşturmamız gerekiyor. İktidarın bu noktada ağırlaştırılmış yeni yasalar çıkarması gerekiyor. Özellikle bu noktada samimi olmamız gerekiyor” diye tepki verdi.

Eril zihniyetinde ‘kadınlarımız’ cümlesinden vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Kuş, “Biz hiç kimsenin kadını değiliz. Olmamamız gerekiyor. Kadınları kendimize mal ettiğimiz zaman elbette ki cinayetler devam eder. Biz kimsenin kadını, bacısı, kardeşi de değiliz. Kadınları özgür bırakın, bırakın kadınlar kendilerine ait olsunlar” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA