FIKRA GİBİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FIKRA GİBİ!


 

MESKİ’nin yeni bonelerden aldığı katkı payı ile ilgili önce zam sonra indirim düzenlemesi nedeniyle yapılacak iadeler fıkra gibi bir durum yarattı!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayından geçerli olmak üzere Şubat’ta yüzde 2’ye çıkarıp, Mayıs ayında kabarık su faturaları tepkisi ile geri adım atarak 0,9’a çektiği yeni aboneliklerden alınan katkı payı ücretinde fazla ödeme yapanlara para iadesi yapılması  kabul edildi.

MESKİ Genel Kurul toplantısında, MHP grubunun olumsuz oyuna rağmen, CHP grubunun olumlu oyları ve AKP Grubu’nun çekimser kalması ile çıkan iade kararı tartışmalara da neden oldu.

“MECLİS ÜYELERİNE HAKSIZLIK”

Toplantıda ilk olarak söz alan AKP’li Meclis üyesi Zafer Şahin Özturhan, su faturalarının düşmesi için yapılan düzenlemelerin tek başına Başkan Vahap Seçer tarafından yapılmış gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

“Halkın talebini dinledi Vahap başkan indirim yaptı” bu doğru değil. Bu yapılırken Cumhur İttifakı destek verdi bu konuda. Bu söylenir ise iyi olur Başkanımıza teşekkür ederiz ama siz ilk toplantıda metreküp ile ilgili çalışmayı yaparken biz daha fazlasını talep ettik, vatandaş biraz daha rahatlasın dedik. Dışarıda oluşan algı vatandaş için çaba sarf eden tüm meclis üyelerini üzüyor. Yaptığınız açıklamaların tüm meclisi kapsayarak yaparsanız hepimizi daha da rahatlatacak. Algı sanki su fiyatını Vahap başkan indirmiş biz sanki karşıymışız gibi. Bu süreç doğru değil, şehir adına uğraşan tüm meclis üyelerine haksızlıktır” dedi.

CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise “Olumsuzluk olduğunda başka nasıl dayak yiyor, eleştiri alıyorsa pozitif gelişmede de başkan hepimiz adına bunu paylaşır. Hiç endişe etmeyelim, halkın başkanı övmesi tüm meclis adına söylüyor noktasındadır” yanıtı verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Plan Bütçe Komisyonu’nu üyeleri ile çok sık bir araya geldiğin ive hepsinin ismini bildiğini belirterek, “Çünkü işbirliği yapıyorum. Onlardan fikir alıyorum. Üzüldüm. Bana, ‘işbirliğine kapalı bir başkan’ dediğiniz noktada ben çok üzülürüm. Ama daha dikkatli olur, daha çok bir araya gelir, fikir sorarız. Karşılıklı üzülmemek için iki taraf da daha dikkatli olur ümit ederim” yanıtı verdi.

NASREDDİN HOCA FIKRASI GİBİ…!

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat ise iade ile ilgili obudsmanlık makamından istenen tavsiye kararında ‘iade edilebilir’ denildiğini ancak kararın bağlayıcı olmadığını belirtti. “Belediyeler Kanunu; ‘hesaplama şekli ve aldığınız para da uygun değil’ diyor ama nasıl alınması gerektiğini, aldığınız parayı iade noktasında bir yol göstermiyor” diyen Tat, “İade şekli ile ilgili iki kurumdan da gelen görüşler net bir şekilde ifadeyi ortaya koymuyor. Böyle olunca aradan geçen 6 aylık süreç varken, geriye dönük parayı iade etmek gibi bir şansımız olmadığını gösteriyor. Bizim iade edilmemesi kararımızın gerekçesi budur.

Su ile ilgili düzenleme esnasında sayın başkan ‘siyasi sorumluluğun üstleniyorum’ dedi. MHP istemiyor, CHP istiyor’ gibi oluyor. Ama bu durum Nasreddin Hoca fıkrası gibi…

Önce siz kaybettiriyorsunuz sonra siz bulduruyorsunuz. Biz endişelerimizi belirtiyoruz. Siyasi polemik yapmıyoruz. 4 bin 442 kişiye 3 milyon TL’lik bir para iadesi var. Hukukçulardan, bakanlıklardan bizi bağlayıcı bir görüş istiyoruz dedik” dedi.

HDP’li Ali Tanrıverdi ise “Gelin elimizi taşın altına da ateşin altına koyalım. Olumlu yönde oy kullanacağımı tüm sorumluluğu kabul ediyorum” çağrısı yaptı.

“MECLİS ÜYELERİNİN PARASAL YÜKÜMLÜLÜK ENDİŞESİ VAR”

Başkan Vahap Seçer ise bazı meclis üyelerinin ‘parasal yükümlülük’ endişesi olduğunu belirterek, “Risk oluşturulabilecek konularda ‘ortada duralım’ demek yerine birlikte olmalıyız. Tabiî ki kararların siyasi sorumluluğu bana ait, bunu zararını gördüysem zaten şuana kadar gördüm. Ama ortada düzeltilmesi gereken bir konu var. Bizim daha önce aldığımız katılım bedeli yasalara aykırımıydı hayır değildi. Burada ben haklıyım, sen haklısın gibi bir tartışmaya girmenin vatandaşa getireceği bir katkı yok. Beraber de hareket etsek, etmesek de bu parayı bir şekilde yolunu bulup ödeyeceğiz.

İyi günde yanımdasınız, kötü günde yoksunuz, böyle ortaklık, yol arkadaşlığı, müttefiklik olmaz. Biz müttefik ise her konuda oturup anlaşmamız lazım” dedi.

Görüşmeler sonucunda MESKİ Genel Kurulu’nda Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, 4 bin 442 kişiye ödenecek 3 milyon 841 bin 537 liranın iadesi ile ilgili CHP’nin, ‘evet iade edelim’, MHP’nin ‘iade etmeyelim’ kararına karşın AKP’nin çekimser kalması ile iade kararı çıktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA