YENİŞEHİR’DE KURBANLIKLAR PANDEMİ ÖNLEMLERİYLE SATILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR’DE KURBANLIKLAR PANDEMİ ÖNLEMLERİYLE SATILIYOR


 

Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan satışı yapılan kurbanlık satış alanında pandemi nedeniyle yoğun tedbirler alan Yenişehir Belediyesi, hem vatandaşların hem de kurbanlık satıcılarının sağlığını koruyor.

Haber Merkezi

Yenişehir Belediyesi, Deniz Mahallesinde hazırladığı kurbanlık satış alanında korona virüs tehlikesini göz ardı etmedi. Alanda kurbanlık satış noktaları arasında mesafe bırakıldı. Dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarının yapıldığı alanda zabıta ekipleri de giriş ve çıkışları kontrol ediyor. Kurbanlık satın almak için alana gelen vatandaşlara alanın girişinde maske verilirken, sensörlü dezenfektan cihazlarıyla da el hijyeni sağlanmış oluyor. Yenişehir Belediyesi ekipleri ayrıca alanda devamlı olarak sosyal mesafe uyarıları da yapıyor ve kurbanlıkların bulunduğu çadırlarda kalabalık oluşmasına izin vermiyor. Yenişehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen denetimler kurulan hayvan pazarında bayramın son gününe kadar sürecek. Yapılan çalışmalar hem kurbanlık satıcılarını hem de alışveriş yapmak için alana gelen vatandaşları memnun ediyor.

Yenişehir’de korona virüsünün bulaşma risklerini ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kurbanlık satış pazarında da gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti. Başkan Özyiğit, vatandaşların da mesafe ve maske kurallarına uymaları gerektiğini aktardı.

HAYVANLARIN KONTROLLERİ DE YAPILIYOR

Yenişehir Belediyesi kurbanlık satış alanı olarak tahsis ettiği yere satılmak üzere getirilen hayvanların kontrollerini de titizlikle yapıyor. Hayvanların veteriner sağlık raporlarını ve kulak küpesini kontrol eden ekipler bu şekilde hastalıklı hayvan satışını da önlüyor.

KURBANLIK KESİM ALANLARI DA BELİRLENDİ

Yenişehir Belediyesi ilçede kurban kesimi yapılabilecek alanları belirledi. Buna göre;

Barbaros Mahallesi- Perşembe Pazarı

Akkent Mahallesi-Semt Pazarı

Hürriyet Mahallesi- Dere Boyu Semt Pazarı

Eğriçam Mahallesi- Semt Pazarı

Fuat Morel Mahallesi- Semt Pazarı(Mobil sistem kesimli)

Çiftlikköy Mahallesi- Merkez

Deniz Mahallesi- Nevin Kodallı Caddesinde bulunan Kocavilayet dolmuşlarının son durağında ve karşısında kurban kesimi yapılabilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA