GÜLNAR KAYMAKAMI’NA VEDA ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR KAYMAKAMI’NA VEDA ETTİ


 

Gülnar’da 2 yıldır kaymakamlık yapan ancak geçtiğimiz günlerde Gümüşhane- Kürtün Kaymakamlığına atanan Mustafa Ayvat için veda gecesi düzenlendi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Gümüşhane- Kürtün Kaymakamlığına atanan Gülnar Kaymakamı Mustafa Ayvat için Gülnar Belediyesi tarafından veda yemeği düzenlendi.

İlçede yaklaşık iki yıldır görev yapan Ayvat için Gülnar Mesire Alanında gerçekleşen yemeğe; Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Cumhuriyet Savcısı Tuğçe Büyükbaş, Hakim Kübra Pala Ayvat, Hakim Mesut Altay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Furkan Fahri Altıntaş, İlçe Müftüsü Yusuf Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, Kent Konseyi Başkanı Selami Bağca, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, Muhtarlar ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Veda yemeği sonrası bir konuşma yapan Başkan Ünüvar, “Sayın kaymakamımızı hüzünlü bir şekilde uğurluyoruz. Neticede bu görevler birileri tarafından yapılacak, bu makamlar mevkiler boş kalmayacak. Ama gidenler bıraktıkları eserlerle anılacaklar. Bizler de sayın Kaymakamımızı yapmış olduğu çalışmalarla saygıyla, iyi bir şekilde anacağız. Gülnar Kaymakamlıkta olsun, adliyede olsun çok güzel bir basamak. Buradan giden insanların yüksek makamlara, mevkilere geldiklerini biliyoruz” dedi.

İKaymakam Mustafa Ayvat da yaptığı konuşmada; “2018 yılının Ekim ayında Kaymakamlık kursu sonucunda Gülnar İlçesine kura ile atandım. Başlangıçta açıkçası Gülnar ismini hiç duymamıştım. Daha sonra Mersin’de şirin güzel bir ilçe olduğunu gördüm. Daha sonra dünyanın her yerinde, Türkiye’nin her yerinde bir Gülnarlı olduğunu müşade ettik. İki yıl gibi bir süre zarfında bütün vatandaşlarımıza adil bir yönetim sunmak gayesiyle biz burada göreve başladık. Değerli vatandaşlarımıza kapımız daima açık oldu. Gülnar benim hayatımda çok önemli bir yere sahip oldu. Çünkü burası benim asaleten görev yaptığım ilk ilçe. Vatani görevimi burada görev yaparken icra ettim. Kıymetli eşimle Gülnar’da hizmet ederken evlendim. Tabi bu iki yıllık bir süre içinde elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık. Akkuyu gibi Türkiye’nin en büyük projelerinden birisi ilçemizde yapılıyor. Kayrak tarafında rüzgar güllerinden enerji üretimi var. Şimdi inşallah Kuskan tarafında Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi üretimi olacak. Yani Gülnar’ın geleceği ile alakalı baktığımızda Gülnar’ın çehresini geliştirecek çok önemli yatırımlardan bir tanesi bu.

“HAZİNEYE SAHİBİZ, FAKAT BUNU ÖNE ÇIKARMAMIZ LAZIM”

Tarımsal anlamda baktığımızda kuş üzümü (kişniş) ile alakalı çok önemli bir hazineye sahibiz. Fakat bunu öne çıkarmamız lazım diye düşündük. Yaklaşık bin ton civarı rekoltesi olan mahallelere sahibiz. Bu anlamda eğer biz bu hazineyi değerlendirebilsek tarımsal alanda da Gülnar’ı yüksek seviyelere taşıyabileceğimizi bildiğimiz için ilk defa Gülnar’da kuş üzümü kişniş kooperatifi kurduk. İnşallah Çukurasma tarafına TKDK’dan bir hibe karşılığında paketleme ve eleme tesisi kurulacak. 

Diğer yandan yine sayın bakanımız ve sayın valimizden aldığımız söz var, İnşallah ilçemizde organize sanayi bölgesi de kurulacak, bununda adımlarını attık. Kent Konseyi Başkanımız Selami Bağca’nın girişimiyle doğal gaz çalışmalarımız oldu.

İki yıl burada beraber olduk bizi bağrınıza bastınız. Bizde Gülnar’ın bir hemşehrisi olduk, buranın kalbimizde ayrı bir yeri var. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar hizmetleri anısına İlçe Kaymakamı Mustafa Ayvat’a hediyeler takdim etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA