DEV TEKSTİL’DEN VALÖR’E TEPKİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEV TEKSTİL’DEN VALÖR’E TEPKİ!


 

İş yerlerinde usulsüz bir şekilde çalışmadıklarını söyleyen Valör Tekstil’e, Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği, işçilerden haber aldıklarını belirterek, “Yapılan denetimde Megastar işçileri tespit edilmemiş! Bu olayın duyulmasından kaynaklı, telaşa kapılıp ortaklaşa bu duruma son verdiniz. Denetim de bunun arkasından oldu” diye tepki verdi.

AYŞENUR ÖNAL

Yapılan iddiaların asılsız olmasından dolayı ve ticari sicilleri bozulacağı için Dev Tekstil Sendikası’nı hedef göstererek açıklama yapan Valör Tekstil’e, Dev Tekstil’den cevap geldi. Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği; Valör Tekstil’in, Megastar’ın 10 kişilik ekip ile üretime geçtikleri iddialarını reddetmesine tepki verdi.

İddiaları reddeden Valör Tekstil’in, 17 Temmuz’da akla zarar uygulamaya son verdiklerini söyleyen Dev Tekstil Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı, “Zira 17 Temmuz günü ilgili kurumların il umumi hıfzıssıhha devreye girmiş, polis gözetiminde denetim yapılmıştı” dedi.

Yaşanılan olayın üzerine Valör Tekstil’in gazetemize yaptığı açıklamaya tepki gösteren Subaşı, “Yaptığı açıklamaya göre bu olayın aslı astarı yokmuş! İddialar asılsız imiş! Yapılan denetimde Megastar işçileri tespit edilmemiş! Biz işçilerden gelen haberlerden biliyoruz ki zaten siz bu olayın duyulmasından kaynaklı, telaşa kapılıp ortaklaşa bu duruma son verdiniz. Denetim de bunun arkasından oldu. Tabi ki orada kimseyi bulamayacaklar” diye açıkladı.

“AMAN PATRONLARIN TİCARİ SİCİLİ BOZULMASIN!”

Firmanın ticari sicillerinin bu gibi haksız ithamlarla bozulduğundan dem vurduğunu söyleyen Subaşı, “Yapılan işin usulsüzlüğü bir tarafa, işçiler riske atılmış, sağlıklarıyla oynanmış, bunlar mühim değil. Aman patronların ticari sicili bozulmasın! Bir de bu haberi duyuranları, yani Dev Tekstil’i, sendikamızı dava etme haklarını saklı tutuyorlarmış. Hayır, saklı tutmayın! Ama bilinsin ki 15-17 Temmuz arası her iki firmaya ait silinmiş kamera görüntüleri bu gerçeğin saklandığını gösterecektir. Keza bu firma sorumlularının işçilerle yaptıkları telefon kayıtları, o tarihlerdeki yer bildirim sinyalleri de çabası. Bizim delillerimiz ise mahkeme gününe kalsın” dedi.

“8 YILDIR HAKLARINI VERMEDİĞİNİZ İŞÇİNİN HAKLARINI VERİN”

Subaşı açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Bu nasıl bir itibardır ki; işçilerin sağlığını tehlikeye attığınızın duyulmasıyla siciliniz zarar görmekte ve prestij kaybına uğramaktasınız? Ama işçilere tazminatlarını vermemek için firmanızın isim değiştirmesi prestijinize zarar vermemektedir. İşçilerin mahkemece tescil edilmiş tazminatlarını vermemek ticari sicilinize başarı olarak mı yazılmaktadır?

Hazır Valör Tekstil firması bu kadar mahkemeye meyil etmişken söz etmeden olmaz. Mademki mahkeme kararlarını bu kadar önemsiyorsunuz, 8 yıldır haklarını vermediğiniz işçinin, Osman G.’nin mahkemece karara bağlanmış olan tazminatını veriniz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA