AYAŞ MAHALLESİ’NE İÇMESUYU YATIRIMI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYAŞ MAHALLESİ’NE İÇMESUYU YATIRIMI


 

Haber Merkezi

Erdemli İlçesi Ayaş Mahallesi’nin içmesuyu ihtiyacı deniz kenarında bulunan Karapınar su kaynağından terfili olarak karşılanıyordu. Mevcut içmesuyu tesisini besleyen Karapınar kaynağında uzun süreli yağış olduğunda bulanıklık oluşmakta ve alternatif kaynak olmadığından dolayı mahalleye içmesuyu verilememekteydi. Sorunun giderilmesi için MESKİ tarafından sondaj kuyusu açılarak, debisi 15 lt/sn olan verimli bir içmesuyu kaynağı bulunarak devreye alınma çalışmalarına başlandı. Bu amaçla açılan sondaja pompa montajı yapılırken, enerji olmadığından dolayı jeneratör yerleştirilen tesis sürekli olarak devreye alınıyordu. 2020 yılı içerisinde tesisin daha da iyileştirilmesi amacıyla, sondaj kuyusuna yaklaşık 450 metre mesafeden enerji nakil hattı çekilerek, trafo ve terfi binası inşa edilmesi planlanıyor.

Ayrıca daha üst kotlarda bulunan Ayaş İlköğretim Okulu civarındaki bölgeye 530 metre terfi hattı, 1 adet biriktirme deposu, terfi binası, hidrofor ve elektrik hattı yapılarak, mahallenin içmesuyu ihtiyacının daha iyi şartlarda karşılanması amaçlanıyor.

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, vatandaşlara kaliteli hizmet sunmak için yeni yatırımlar hazırladıklarını belirterek, “Vatandaşlarımıza içmesuyu temin etmek amacıyla çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Ayaş Mahallesi sakinlerinin yaşadığı içmesuyu sorunlarını göz önünde bulundurarak, ivedilikle gerekli çalışmalara başladık. Yapımına başladığımız çalışmaların tamamlanmasının akabinde mahalle sakinlerimizin yaşadığı içmesuyu problemine kalıcı çözümler getireceğiz. Kentimiz genelinde yürüttüğümüz çalışmalarla yurttaşlarımızın kanalizasyon ve içmesuyu ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi projeler hazırlamaya devam ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA