“MERSİN’İ DE ÇEKMEK İSTİYORUM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’İ DE ÇEKMEK İSTİYORUM”


 

Fotoğraf tutkunu ve sanatçısı Ali Kabaş, Adana’da paramotorla çektiği fotoğraflar ile sanatsal bir sergi yaptığını ve böyle bir sergiyi sponsor bulursa Mersin’de de yapmak istediğini belirtti.

AYŞENUR ÖNAL

Fotoğraf sanatçısı Ali Kabaş, katıldığı bir programda havadan yaptığı çekimlerle ilgili açıklamalar yaptı.

Fotoğraf merakının ilkokul yıllarında başladığını belirten sanatçı Kabaş, “Karanlık odam vardı ortaokuldayken, arkadaşlarımın fotoğrafını çekip veriyordum onlara. Ondan sonra fotoğraf hep devam etti. Tarsus Amerikan Koleji mezunuyum. Bitince okul Amerika’ya gittim. İşletme okudum ve o zamanlarda da renkli karanlık odam vardı ve onun için hiç fotoğraftan kopmadım. Sonra aile işlerimiz artınca buraya geldim ve bir süre sonra fotoğrafı meslek olarak yapmak istedim. Buna da başlamamın ana faktörü 1997 yılında internet ile tüm dünyaya yayabileceğimi duymanın cesareti ile başladım” dedi.

PARAMOTORLA 3 SERGİ

İlk sergisini 2000’lerin başında yaptığını söyleyen Kabaş, “Sonra web sitemden dolayı talepler gelmeyi başladı. Yani dünyada internet sitesi olan ilk fotoğrafçılardan biriyim. İş gelmeye başlayınca ticari çekimler gelmeye başladı” dedi. Paramotor ile yaptığı çekimlerin çok ilgi çektiğini söyleye Kabaş, “İlk çekimlerimi İstanbul’dan yaptım. Bu araçla ben 3 sergi yaptım. İlki yüksek açı diye bir sergiydi. O sergiye 2003-2008 arasında çektiğim bir sergiydi. Türkiye’nin her yerini çektim. Çeşitli bölgelerden sanatsal olarak gördüğüm fotoğrafları seçerek yaptım, hatta o sergi için özel fotoğraflarda çektim” diye konuştu.

“BELGESEL DEĞİL, SANAT YAPAYA ÇALIŞTIM”

Adana’da 2016 yılında portakal Çiçeği Festivali öncesi sanatsal çekimler yaptığını belirten Kabaş, festivalde sergi açtığını ve Adanalıların bu sergiyi çok sevdiğini belirtti. Kabaş, “2016’da beni sergi açmam için davet ettiler. Ben de Adana’yı havadan çekmeye karar verdim. 10 gün boyunca Adana’nın üstünde ve civarında çok önemli yerleri çektim. Çekerken de belgesel değil, sanat yapaya çalıştım. Farklı bir bakış açısının önemli olduğunu düşünüyorum. Adanalılar çok sevdi bu sergiyi. Malzeme çok Adana’da, havadan bu kadar Çukurova’nın bu kadar büyük olduğunu gördüm. 40-50 tane kale var. Çok zengin bir şehir” diye anlattı.

“MERSİN’İ DE ÇEKMEK İSTİYORUM!”

Adana’da kendisine yardımcı olan arkadaşının Mersin’in Adana’dan daha güzel olduğunu söylediğini belirten Kabaş, “Mersin’i de yapmak istiyorum. Ama sponsor bulamadık Mersin’e. Sponsor bulursam yapmak isterim” dedi.

ALİ KABAŞ KİMDİR?

Sanatçı bir aileden gelen Ali Kabaş’ın görsel sanatlar ve fotoğraf sevgisi erken yaşta başladı. Worcester Polythechnic Institute’da fen bilimleri lisans eğitimini tamamlayan ve Columbia Üniversitesi’nden MBA derecesi olan Kabaş, meslek olarak fotoğrafçılığı seçti.

Fotoğraf ilgi alanlarına kurumsal, hava, reklam, gezi, sualtı ve sanat fotoğrafçılığı dahildir. İstanbul’da yaşayan Kabaş, hem fotoğrafta hem videoda son dijital teknolojilerde uzmandır. Ayrıca fotoğraf dersleri verip seminerler düzenlemektedir.

Ali Kabaş İstanbul’da PG Art Gallery’de 2002’de “DüşDünya”, 2005’te “Höyük-Sessiz Köyler, 2006’da “Recto-Verso, 2008’de “Yüksek Açı”, 2012’de “Üçüncü Göz”; 2005’te New York’da St. Regis Hotel ve Türkiye Kültür ve Turizm Ofisi’nde “Bir İstanbul Kutlaması” kişisel sergilerini açmıştır. Birçok kere Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu sualtı görüntüleme yarışmalarında jüri üyeliği ve başkanlığı yapmıştır.

Stüdyosunda veya dış mekanda çekim yapmadığı zamanlar Kabaş ya paramotoruyla uçuyordur ya da sualtı dalışı yapıyordur.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA