BAŞKAN TARHAN’DAN, ZİRAİ İLAÇ SATIŞI TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN TARHAN’DAN, ZİRAİ İLAÇ SATIŞI TEPKİSİ


 

Haber Merkezi

Ziraat Yüksek Mühendisi olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’dan; “Ziraat mühendisliği uzmanlık alanıdır, liyakat hayati derecede önemlidir” tepkisi geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 'Bitki Koruma Ürünleri Satış Yetkisi ve Depo İzni' yönetmeliğinde yapılan değişikliğe tepki gösteren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, meslektaşlarının yaşadığı sorunlara değindi, hayata geçirilen uygulamanın düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

“HER ALANDA LİYAKAT HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİDİR”

Zorlu üniversite eğitimi sonrası Ziraat Mühendisi olan bir kişinin yetki belgesi için yeniden sınava sokulmasının doğru olmadığını ifade eden Başkan Tarhan, kendisinin de Ziraat Yüksek Mühendisi olduğunu hatırlatarak, “Asıl mesleğim olan Ziraat Mühendisliğine yönelik yapılan haksızlık nedeniyle açıklama yapmak ihtiyacı hissettim. Ziraat Mühendisliği kurumunun içinin boşaltılmasını doğru bulmuyorum. Özellikle Korona virüsü döneminde liyakatin ne denli gerekli olduğu ortaya çıkarken, farklı meslek gruplarının Ziraat Mühendislerinin alanına dahil olması tartışmaya açıktır. Tarladan sofraya gıda zincirinin en önemli halkasını oluşturan Ziraat Mühendisleri, ilaç bayiliği ve satışı için aldıkları diploma yetmezmiş gibi zorunlu sınava tabi tutulmaktadır. Bu işin eğitimini üniversitelerde alan Ziraat Mühendisleri dışında bazı meslek mensupları; zirai ilaç bayiliği açıp zirai ilaç satabiliyordu. Bir de bunlara ek olarak orman mühendisleri ve orman endüstri mühendisleri de eklenmiştir” dedi.

“ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİNE YAPILAN HAKSIZLIK TOPLUMSAL SAĞLIK SORUNUDUR”

Bu durumun kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Ziraat mühendisinin eczane açması, kimya laboratuarı kurması mümkün değilken; orman mühendislerinin dahi bu alana sokulmak istenmesi istenmeyen sonuçlar doğuracaktır. Özellikle tarımsal ilaçların yanlış kullanımının insana vereceği zararlar son derece ortadayken, bir sınav sonrası farklı meslek gruplarına bu yetkiyi vermek toplumsal bir sağlık sorunudur. Zaten kamuda istihdam konusunda sıkıntı yaşayan Ziraat Mühendisleri için alternatif bir geçinme kaynağı olan zirai ilaç bayiliği ile artık çok daha zor duruma düşmelerine neden olacaktır. Çok sayıda Ziraat Mühendisi yıllardır kamuya atama beklerken, iş ararken, bu karar ileride gençlerin bu mesleği tercih etmemelerine ve yetişmiş Ziraat Mühendisi sıkıntısı yaşanmasına yol açacaktır. Son derece sakıncalı olan bu karardan dönülerek, her alanda olduğu gibi ziraat mühendisliği alanında da liyakate önem verilmesini bekliyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA