ORMANCILARDAN KÖYLÜYE ORMAN GELİRİ EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANCILARDAN KÖYLÜYE ORMAN GELİRİ EĞİTİMİ


 

Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığımızca düzenlenen koordineli eğitimler tamamlandı. Köylülerin gelir düzeyini artırmak amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü’nce yapılan ceviz-badem ağaçlandırması ve delice aşılanması çalışmalarının bakımı konusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde vatandaşlara verilen uygulamalı eğitimler tamamlandı.

Tarım Orman Müdürlüklerinden eğitici olarak katılan uzman ziraat mühendisleri/teknikerleri tarafından aşılama, budama, gübreleme, sulama ve zararlılarla mücadele konularında vatandaşlara yerinde uygulamalı eğitimler verildi. Eğitimler Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Özdemir nezaretinde gerçekleştirildi. Eğitime Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç ve işletme müdürleri, ağaçlandırma ve toprak muhafaza şefleri ile diğer teknik elemanlar da katkıda bulundular.

Bölge Müdürlüğü ile Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmalarının bakımı ve yetiştiriciliği konusunda bu yıl içinde 7 ayrı sahada yöredeki vatandaşlarımıza uygulamalı eğitim verildi. Eğitim sahalarının seçiminde öncelik, ağaçlandırılan sahaları, elde edilecek ürün karşılığında, tekniğine uygun bakım yapmayı taahhüt eden vatandaşlarımıza verildi. Eğitimlere sonbaharda ve ileriki yıllarda devam edilecek.

Bu yıl içinde; Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü Aydınlar Mahallesi ve Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Arslanköy arazi eğitimlerinden sonra Silifke Orman İşletme Müdürlüğü Akdere Mahallesinde badem ağaçlandırması; Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü Sipahili Mahallesinde delicelere zeytin aşılaması, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Sucular Mahallesinde delicelere zeytin aşılaması; Mut Orman İşletme Müdürlüğü Çamlıca Mahallesindeki ceviz ağaçlandırması ve Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü Lenger Mahallesindeki ceviz-badem ağaçlandırma sahalarında uygulamalı eğitim verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA