KRİTİK TOPLANTI ÖNCESİ İPLER GERİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KRİTİK TOPLANTI ÖNCESİ İPLER GERİLDİ!


 

MESKİ’nin yeni aboneliklerde aldığı katkı payının 0,2’den 0,9’a düşürmesi ile fazla ödeme yapan 4 bin 442’ye kişiye geri ödeme yapılmasına dair madde bugün yapılacak toplantıda netlik kazanacak! Ancak kritik toplantı öncesi Büyükşehir Belediyesi’nin Akdeniz Belediyesi zabıtasına yönelik scooterlara el koyma hamlesi gelmesi dikkat çekti!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, evsel katı atık ücretinin binmesi ile kabaran su faturalarında kademe düzenlemesi ve bakım ücretinin kaldırılması ile indirim sağlanması uzlaşı ile sağlanırken bugün yapılacak kritik görüşme öncesi taraftar bir kez daha karşı karşıya geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Akdeniz Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin scooterlarına el koyması ile karşı karşıya gelen taraftar bugün Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda bir kez daha buluşacak.

4 BİN 442 KİŞİYE GERİ ÖDEME YAPILMASI GÜNDEMDE

Toplantıda; Ocak ayından geçerli olmak üzere yeni aboneliklerden alınan su ve kanalizasyon harcamalarına katılım payının yüzde 0,2’den, 0,9’a çekilmesi ve aradan geçen sürede fazla ödeme yapan 4 bin 442 kişiye geri ödemeler konusunda görüşme yapılacak.

Hafta başında yapılan MESKİ Temmuz ayı Genel Kurul Toplantısı’nın ilk birleşiminde Büyükşehir Yönetimi ile Cumhur İttifakı arasında sert görüşmeler yapılmasına neden olan ve bugün yeniden gündeme gelmek üzere komisyona gönderilen konuyla ilgili kararın, yaşanan gerilim sonrası halkın yararına çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu.

YENİ ABONELERDEN ALINAN KATILIM PAYI DÜŞÜRÜLSÜN ÖNERİSİ
Hafta başında yapılan MESKİ toplantısında Cumhur İttifakı yüzde 0,9’luk oranın 0,25’e çekilmesi için önerge verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer önergeyi mevzuatı gerekçe göstererek gündem almadı. Seçer’in bu tutumu tepki çekerken, MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Emin Kurt, “Bu talep Mersin halkının lehine olan bir durumdu. Biz her zaman Mersin halkının yanındayız. Meclisin verdiği cevaplarla reddedilmesinin başımızın üzerinde yeri vardır ama siz idarenin kararı deyip, oylanmadan alınan karar bizleri üzmüştür” tepkisi verdi.

SEÇER’DEN “HALKIN YARARI İÇİN DEĞİL, SİYASETEN” ÇIKIŞI

Başkan Vahap Seçer ise katılım paylarındaki oranı 2019’un Kasım ayında yapılan çalışmalar sonucu meclis kararı ile alındığına değinerek, “Geçtiğimiz olağanüstü toplantıda da görüştük. Bunu siyaseten değil halkı düşünerek getirdiğinizi düşünmeyin. Bu siyaseten bir hamledir. Halkımızın takdirine bırakıyoruz” yanıtı verdi.

CUMHUR İTTİFAKI: “GERİ ÖDEMELER SIKINTI YARATABİLİR”

Cumhur İttifakı ile özellikle CHP’li Meclis üyelerinin karşılıklı uzun süre görüş bildirmesine rağmen uzlaşı sağlanamayan geri ödemeler ile ilgili düzenlemenin tekrar komisyona iade edilmesi önerisi gündeme geldi.

Ancak Başkan Vahap Seçer, konunun bugün yapılacak toplantıya yetiştirilmesi gerektiğinde ısrarcı olarak, Cumhur İttifakı’ndan söz istedi. Geri ödenecek paraların hukuki sıkıntıya neden olabileceği endişesi taşıdıklarını bildiren ittifak üyeleri ise gerekli çalışma yapılarak konunun toplantıya yetiştirileceğini bildirdi. Ancak kararın ne yönde çıkacağına dair bir açıklama yapılmadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA