IŞIK VARKEN, UMUT ARIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

IŞIK VARKEN, UMUT ARIYOR


 

9 yıl önce gözünü kaybeden Kerem kaya, ikinci bir kornea ameliyatı için yardım isityor. Kerem, “Arkadaşlarım benimle dalga geçiyor. Ameliyat olmak istiyorum” dedi.

GİZEM EKİCİ

Küçük yaşta iken gözüne demir çubuk batan ve görme kaybı yaşayan Kerem Kaya (12), kornea nakli bekliyor.

9 yıl önce Karaduvar Mahallesi’ndeki evlerinde gözüne demir çubuk batan Kerem, Mersin’de ve çeşitli illerde birçok hastanede tedavi gördü ama sonuç alamadı. 9 yılın ardından Ankara’da bir hastaneye giden aile, çocukları kerem için aradıkları umut ışığını buldular. Kerem’in hala gözlerinin ışık aldığını söyleyen doktorlar, acilen kornea nakli olması gerektiğini söylemeleri üzerine çocuklarını tedavi ettirdiler. 6 ay boyunca gözü yeniden dörmeye başlayan Kerem, parkta düşerek korneasını yeniden zedeledi.

Kerem’in yeniden görmeye devam edebilmesi için gözü hala ışık alırken acilen yeniden kornea njakli gerekiyor. daha önceki ameliyat için ellerindeki tüm ,imkanı kullanmış olan aile, yeni amelyat için bütçeleri olmadığından dolayı yardım bekliyor.

TÜM İMKANLAR SEFERBER OLDU

Doktorların Kerem’in gözünde hala ışık olduğunu ve kornea nakli için geç kalınmaması gerektiğini söylediklerini belirten anne Derya Kaya, “Oğlumun psikolojisi bozuldu. Okula gitmek istemiyor. Arkadaşları dalga geçiyor. İntihara kalkıştı. Bu durum bize çok acı veriyor. Ben oğlumun tekrar ameliyat olup iyileşmesini istiyorum. Kerem bu durumu kafasına çok takıyor ve üzülüyor. Biz de çok üzülüyoruz. Ameliyat olursa çok sevineceğiz. Yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Devlet hastanesinden olumlu yanıt alamadık, umudumuz özel hastanede. 45 bin TL lazım. Küçük çocuğum var çalışamıyorum. Hiçbir gelirimiz yok. Kaynanamın desteği ile yaşıyoruz. Geç kaldıkça şansımız azalıyor” diye konuştu. Torunu için tüm imkanlarını seferber eden babaanne Gülay Kaya ise, gözyaşları içinde torununun ameliyatı için yardım istedi.

ESKİSİ GİBİ GÖRMEK İSTİYOR

Eskiden gördüğü gibi yeniden güzel görmek istediğini belirten Kerem ise, “Arkadaşlarım benimle dalga geçiyor. Ameliyat olmak istiyorum. Arkadaşlarım gibi koşup oynamak, okula gitmek istiyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA