YÜKSEK FİYATIN NEDENİ YETERSİZ DESTEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YÜKSEK FİYATIN NEDENİ YETERSİZ DESTEK!


 

Turizm sektörünün yeteri kadar desteklenmemesi yüksek fiyatları beraberinde getirdi! Pandemi ile alınması gereken tedbirlerin yükü tatilden ziyade virüs stresinden kaçmak isteyen vatandaşın omzuna yüklendi!

HEDİYE EROĞLU

Gerek yeni tip koronavirüs covid 10’un yarattığı stres gerekse her geçen gün daha da etkisini arttıran sıcak hava özellikle yerli turistin Mersin’e akın etmesine neden oldu. Ancak turizm sektörünün yeteri kadar desteklenmemesi yüksek fiyatları beraberinde getirdi! Pandemi ile alınması gereken tedbirlerin yükü tatilden ziyade virüs stresinden kaçmak isteyen vatandaşın omzuna yüklendi!

FİYATLAR TEPKİ ÇEKİYOR

Mersin’de özellikle UNESCO Dünya Geçici Mirası Listesinde yer alan ve Doğu Akdeniz’in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi’nde yoğunluk oluşurken, tesislerde doluluk oranı önemli ölçüde arttı. Otellerden pansiyonlara, apart konaklamadan günübirlik konut kiralamalara kadar pandemi nedeniyle alınan tedbirler nedeniyle fiyatlar önceki yılların 2-3 kat üzerine çıkarken, sahillerde ki restoran, beach ve plajların sunduğu hizmetler için de yüksek fiyat talebi tepki çeker hale geldi. 

MERSİN; MİLYONLARCA İNSANIN DENİZLE BULUŞMA ADRESİ

Turizm sektöründe yüksek fiyatlar vatandaşlardan tepki çekerken Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar’dan, “Yüksek fiyatın nedeni yetersiz destek!” çıkışı geldi.

Güney Doğu’dan İç Anadolu’ya milyonlarca insanın bulunduğu bir havzanın denizle buluşma noktası olan Mersin’e pandemiye rağmen tatilci akışının devam ettiğini bildiren Olcar, ancak arz-talep dengesindeki bozulma nedeniyle vatandaşların özellikle fiyatlardan şikayetçi olduğunu açıkladı.

“ARZ TALEP DENGESİ BOZULDU”

“Pandemi sürecinden dolayı arz talep dengesi bozulmuş durumda” diyen Başkan Olcar, “Bu dengeni bozulması da otomatikman fiyatlara ve imkanlara sirayet ediyor. Dolayısıyla zaten kısıtlı imkanı olan Mersin için insanların bu aşamayı daha çok, bu sene tatil düşünen insanların bir çoğu tatil yapmış olmak için yapmıyor, nefes almak için tatile gidiyor. İmkanı olmayanlar hak etmeyen ücretler ödüyor. Arz talep dengesi bozulduğu için fiyatlara yansıyor. Pek çok insan hak edenden fazla bedel ödeyerek tatil yapıyorlar.

Pandemi travmasının getirmiş olduğu bir kaçıştır bu, adına tatil demek hata olur. Konan tedbirler bu keyfi engelliyor.

“İSTİHDAM DA SIKINTI VAR”

Turizm sektöründeki istihdamda bu durumdan etkileniyor. Turizm gerçek anlamda desteklenmediği için yatırımcılar veya otelciler nispeten bu destekleri görse de özellikle seyahat acenteleri, rehberler, kaptanlar veya sektörün istihdam sağlayan kaynakları bu desteklerin hiç birinden yararlanamadığı için sıkıntılı bir süreç geçiyor.

Cari açığın yüzde 46’sını karşılaşan bir sektör gerektiği kadar desteklenmedi. Ve dolayısıyla bu desteksizlikte arz-talep dengesine de doğru olarak yansımadı. Bu kadar önemli bir sektör gerçek anlamda desteklenseydi istihdam korunur, hizmet imkanları da çok daha makul fiyatlarda olabilirdi. Hepsi birbirine zincirleme” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA