İDDİALAR ASILSIZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İDDİALAR ASILSIZ!


 

Karantina sürecinde kapatılan bir firmadan 10 kişilik ekibin kendi atölyelerinde çalıştırıldığı iddialarının asılsız olduğunu belirten Valör Tekstil, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun tutanağını kamuoyu ile paylaştı.

Haber Merkezi

Mersin Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren Megastar Tekstil’de çıkan vakaların ardından karantinaya alınması gereken şirketin 10 kişilik bir ekiple Valör Tekstil’de üretime devam ettiği iddia edilmişti. Yapılan açıklamaların asılsız olduğunu söyleyen Valör Tekstil Yönetim Kurulu konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

“İDDİALAR ASILSIZ”

Basında yer alan iddiaların asılsız olduğunu bildiren şirket yönetimim, “İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca geçici süreyle kapatılan Megastar ve Turned Konfeksiyon çalışanlarından bazılarının müvekkil şirketin atölyesinde çalıştıklarına ilişkin asılsız iddia ve ihbarlar doğrultusunda Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet tarafından ivedilikle teftiş ve inceleme yapıldı. Yapılan inceleme neticesinde ise müvekkil şirkette bahsi geçen şirketlerin çalışanlarının tespit edilmediğine ilişkin tutanak tanzim edilmiştir” denildi.

“ÇALIŞANLARIN SAĞLIĞINA AZAMİ ÖZENİ GÖSTERİLDİ”

Valör Tekstil’in; kuruluşundan bu yana yaptığı yatırımlar, yarattığı istihdam gücü ve ödemiş olduğu vergilerle bölge ve ülke ekonomisine katkı koyduğunu belirten yönetim kurulu, “Ticari itibarı yüksek bir şirkettir. Bununla birlikte pandemi sürecinde çalışanlarının sağlığı konusunda azami özeni göstermek suretiyle gerekli tedbirleri harfiyen uygulamaktadır. Bu ve benzeri iddialarla müvekkil şirketin ticari itibarına zarar vermek isteyen kötü niyetli gerçek ve tüzel kişilere izin verilmeyeceğinin ve bu kişilere karşı tüm hukuki haklarımızın saklı olduğunun bilinmesini isteriz” ifadelerine yer verdi.

İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU TUTANAĞI

Bahsi geçen işletmede incelemelerde bulunan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, incelemenin ardından şu tutanağı tuttu; “Kararınca 13 Temmuz 2020 tarihinde kapatılan Megastar ve Turned Konfeksiyon çalışanlarının Valör Tekstil firmasında çalıştıklarına dair gelen ihbar üzerine 17 Temmuz 2020 tarihinde Valör Tekstil firmasına gelinmiş ve gerekli incelemeler tarafımızca yapılmıştır. Yapılan inceleme sonunda Valör Tekstil’de Megastar ve Turned Konfeksiyon çalışanları tespit edilememiştir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Abdullah - Tarih : 21/7/2020 - 22:28:42
    Zaten kimki bu ülke için elini taşın altına koyuyor hemen hedef tahtasına koyuluyor bu iddia edilen firmalarda kaç emekçi ekmek yiyor hiç düşünen yok ancak fitne fesat


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA