BU ACI TEKRAR YAŞANMASIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU ACI TEKRAR YAŞANMASIN!


 

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde yaşanan patlamanın ardından yaşamını yitiren Ramazan Şahin’i meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, meslek liselerinde herhangi bir can alcı olay meydana gelmemesi için Milli Eğitim Bakanlığının, iş güvenliğini sağlaması çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Mersin’de 4 Temmuz 2020 tarihinde Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada iki öğretmen yaralandı, okulda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Hastaneye kaldırılan öğretmenlerden Ramazan Şahin olaydan 6 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

“İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ YETERSİZ”

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken gözler pandemi nedeniyle meslek liselerinde artan dezenfektan üretimine ve iş güvenliğine çevrildi.

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyan HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Turan, “Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde meydana gelen patlama, iş güvenliği açısından yeterli önlemlerin sağlanamadığını göstermektedir. Hayatını kaybeden Ramazan Şahin’in çalışma esnasında hayatını kaybetmesinden dolayı bütün özlük haklarının ailesine verilmesi için her türlü kolaylığın sağlanması gerekmektedir” dedi.

“TEKRARLANMASIN”

Türkiye’nin farklı yerlerindeki meslek liselerinde herhangi bir can alcı olay meydana gelmemesi için Milli Eğitim Bakanlığının, iş güvenliğini sağlaması gerektiğini söyleyen Turan, “Ayrıca Türkiye’nin farklı yerlerindeki meslek liselerinin kâr amacı güden işletme boyutundan çıkartılarak bir eğitim kurum olarak faaliyet göstermesi gerekmektedir. Aksi halde Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’ndeki can alıcı olayların yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca Meslek Liselerindeki öğretmenlerin görevlerini yerine getirirken iş güvenliği ve iş sağlığı açısından uzmanlar tarafından sürekli denetlenmesi ve bu konuda öğrencilere eğitim verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

“ŞAHİN’İN ÖZLÜK HAKLARI İÇİN ÖZEL BİR ÇALIŞMA VAR MI?”

Milletvekili Turan mecliste şu soruları sordu; “Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesinde hayatını kaybeden Ramazan Şahinin özlük haklarının ailesine verilmesi konusunda özel çalışmanız olacak mıdır? Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesinde meydana gelen patlama sonrasında Bakanlığınız tarafından hangi çalışmalar ve soruşturmalar yürütülmektedir? Bakanlığınız tarafından meslek liselerinde iş güvenliği ve iş sağlığının sağlanması konusunda hangi çalışmalar yürütülmektedir? Meslek liselerinde iş güvenliği uzmanları tarafından denetlemeler yapılmakta mıdır? Eğer yapılmakta ise hangi sıklıkta yapılmaktadır? Meslek liselerinin kâr amacı güden bir işletme olmaktan çıkarıp bir eğitim kurumu olarak faaliyet göstermesi konusunda Bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışma var mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA