MEGASTAR YAPILAN YANLIŞTAN DÖNDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEGASTAR YAPILAN YANLIŞTAN DÖNDÜ!


 

Covid-19 karantinasında olan Megastar Tekstil’in üretime devam etmek için başka bir firmaya taşındığı iddiaları ardından firmayı ifşalayan Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği, yapılan yanlıştan dönüldüğünü duyurdu.

AYŞENUR ÖNAL

Megastar Tekstil, çıkan Covid-19 vakalarının ardından karantina kapsamında üretimi durdurduklarını açıklamıştı. Fakat Valor Tekstil’de çalışan işçiler, Megastar’ın 10 kişilik bir ekiple Valor Tekstil’de üretime devam ettiğini ve endişeli olduklarını söylemişti. İşçilerden aldıkları bilgilerle firmayı ifşalayan Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği, yapılan haberlerin ardından Megastar’ın orada yapılan üretimden vazgeçtiğini ve bir gün sonrasında ise polisler tarafından denetim yapıldığını duyurdu.

AKLA ZARAR UYGULAMA!

Akla zarar bir şekilde sınırlı da olsa üretime devam eden Megastar Tekstil baskılara dayanamayarak geri adım attı. Dev Tekstil Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı, “15 Temmuz itibariyle Megastar’dan bir grup işçi Valor Tekstil’e getirilmişti. Dev Tekstil olarak şu salgın günlerinde işçi sağlığını hiçe sayan bu sorumsuzluğu gündeme getirerek acilen vazgeçilmesi gerektiğini bildirmiştik. Çünkü karantina tedbirleri uygulanması gereken insanlar değil bir başkalarıyla aynı ortamı paylaşmaya, kendileri bile bir arada olmamalıdır. Ayrıca üretimin devam ettirileceği Valor Tekstil’de de önlemlerin yetersiz olmasına dikkat çekmiştik” dedi.

“TOPLUM SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN UYGULAMALARI GÜNDEME GETİRECEĞİZ”

Sendikanın yaşanılan durumu gündeme getirmesinden 2 gün sonra işçilerin Valor’dan ayrıldıklarının haberini aldıklarını belirten Subaşı, “Ayrıca üçüncü gün, yaptığımız açıklamanın sonucu olarak Valor Tekstil’de polis tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Geç kalınmış olsa da (çünkü bu sorumsuzluğa bir gün önce son verilmiştir) bu durumu önemli bulmaktayız. Böylesine ciddi salgın günlerinde zamanında alınacak tedbirler can kurtarmakta, salgının yayılımını önlemektedir. Sendikamız toplum sağlığını tehdit eden bu gibi uygulamaları gündeme getirmeye devam edecektir. Bir kez daha yetkilileri hiç değilse toplum sağlığını riske atan böylesine uygulamalar karşısında daha titiz davranmaya çağırıyoruz. Serbest Bölge çalışanlarını da bu gibi baskılar karşısında direnebilmek için örgütlenmeye çağırıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA