İŞÇİLER ÖLÜMLE BURUN BURUNA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİLER ÖLÜMLE BURUN BURUNA!


 

Mersin Serbest Bölge’de alınmayan önlemlerden dolayı artan vakaları TBMM gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, “AKP hükümeti ve işveren tarafından işçileri Covid-19 salgınına karşı korumak adına hiçbir adım atılmadığı için işçiler ölümle burun buruna çalışmak zorunda kalmaktadır” dedi.

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin Serbest Bölgedeki Covid-19 salgın vakalarını ve hayatını kaybeden işçi Ahmet Güven’i meclis gündemine taşıdı.

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un cevaplaması için soru önergesi verdi.

Turan’ın açıklaması şu şekilde;

“Covid-19 salgını vaka sayıları Türkiye’de gün geçtikçe artmaktadır. Bu durumun temel nedenlerinden biri yeterli düzeyde önlem alınmamasıdır. Özellikle çalışan işçilere yönelik neredeyse hiçbir önlem alınmamaktadır. İşçiler maskesiz ve dezenfekte edilmeyen ortamlarda çalışmaktadır. Covid-19 salgınından en çok etkilenenlerin başında kronik rahatsızlığı olan işçiler gelmesine rağmen maalesef bu işçiler çalıştırılmaktadır. AKP iktidarı tarafından işçilerin çalışma koşullarını güvenceye alan neredeyse hiçbir çalışma olmadığı için işçiler Covid-19 salgını bulaşma riskine yakalanması kaçınılmaz olmaktadır.

“VAKA SAYILARI GÜN GEÇTİKÇE ARTMAKTADIR”

Mersin Serbest Bölgede Öz Hayat Tekstilde kronik rahatsızlığı olmasına rağmen çalıştırılan 50 yaşındaki Ahmet Güven 13 Temmuz 2020 tarihinde maalesef hayatını kaybetmiştir. Astım hastası olmasına rağmen Ahmet Güven’in çalıştırılmasının hiçbir izahı yoktur. Ayrıca Covid 19 salgınına yakalanan bir işçinin de hayati riski devam etmektedir. Öz Hayat Tekstilde vaka sayıları artmasına rağmen işçiler hiçbir önlem alınmadan çalışmaya devam etmek zorunda bırakılmıştır. Bunun dışında Mersin Serbest Bölgede çalışan işçiler arasında vaka sayıları gün geçtikçe artmaktadır. İşçiler arasında vaka sayıları artmasına rağmen işverenler tarafından vakalar saklanmaya çalışılmaktadır. İşverenler sadece denetleme olduğu zaman işçilere maske dağıtmaktadır. Mersin Serbest Bölgede işçilerin öğle yemeği saatlerinde ortak kullanım alanlarında yemek yemeleri virüsün bulaşma riskini arttırmaktadır. AKP hükümeti ve işveren tarafından işçileri Covid-19 salgınına karşı korumak adına hiçbir adım atılmadığı için işçiler ölümle burun buruna çalışmak zorunda kalmaktadır.”

SERBEST BÖLGE’DE İNCELEME YAPILACAK MI?

“Mersin Serbest Bölgede Covid-19 salgını vaka sayıları ne kadardır? Mersin Serbest Bölgede Öz Hayat Tekstil’de çalışan ve hayatını kaybeden Ahmet Güven’in ölümünden dolayı Öz Hayat Tekstil’de inceleme yapacak mısınız? Covid-19 salgını dolayısıyla hayatını kaybeden Ahmet Güven’in kıdem tazminatı, ölüm tazminatı, cenaze ödeneği vb. işçi özlük haklarını ailesine verilmesini sağlayacak mısınız? Mersin Serbest Bölgede çalışan işçiler arasında Covid-19 salgını bulaşma oranının artmasına yönelik bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışma yapılacak mıdır? Eğer yapılacak ise bu çalışmalar nelerdir. Eğer yok ise çalışma yapmamanızın nedenleri nelerdir? Mersin Serbest Bölgede çalışanlar arasında kronik rahatsızlığı bulunan işçilerin çalıştırılmasını engellemek ve işçilerin ücretli izne tabi olması konusunda bakanlığınız tarafından bir girişim olacak mıdır? Mersin Serbest Bölgede maske ve dezenfektan dağıtımının işveren tarafından düzenli yapılıp yapılmadığına yönelik denetleme çalışmalarınız var mıdır? Var ise bulaşma oranının artmasının nedenleri nelerdir? Eğer yok ise bu konuda bir çalışma yapacak mısınız? Mersin Serbest Bölgede çalışan işçilerin öğle yemeğinde ortak mekanları kullanması Covid-19 bulaşma riskini arttırmaktadır.  Bu konuda bulaşma riskini azaltmak için ortak mekana yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA