ÖZGÜRLÜĞÜN 46’INCI YILI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZGÜRLÜĞÜN 46’INCI YILI


 

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46’ncı yıl dönümü Mersin’de sade bir tören ile kutlandı. KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, “20 Temmuz Barış Harekatıyla, 11 yıl boyunca abluka altında yaşayan Kıbrıs Türkü, hürriyetine ve can güvenliğine kavuşmuştur” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46'ncı yıl dönümü Mersin'de KKTC Mersin Başkonsolosluğu tarafından koronavirüs salgını nedeniyle sade törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle sade bir törenin yapıldığı alanda sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edildi.

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Kıbrıs'ta olası bir çözümün, ancak Kıbrıs Türkü'nün siyasi eşitliğinin teminat altına alındığı, güvenlik kaygılarının karşılandığı koşullarda gerçekleşebileceğini söyledi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın başlangıç noktası olan Mersin'de bir kez daha kutlama yapmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirten Mendelli, "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 46'ncı yıl dönümünü Barış Harekatının başlangıç noktasında Mersin'de kutluyoruz. Gönül isterdi ki çok daha coşkulu vatandaşlarımızla ve Mersin halkı ile kucaklayarak kutlayalım ama pandemi nedeniyle birbirimizden uzak bu bayramı geçiriyoruz. Barış harekatının üzerinden 46 yıl geçti. Bu bayramı anlatmak ve anımsatmak gerekli. 20 Temmuz durup dururken yaşanan bir şey değildir. Bu tarihten 5 gün önce Yunan Cuntası adanın Yunanistan'a bağlanması için darbe girişiminde bulunmuş ancak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs Türk Mücahidi ile omuz omuza verdiği mücadele sonrasında amacına ulaşamamıştır. 20 Temmuz Barış Harekatıyla, 11 yıl boyunca abluka altında yaşayan Kıbrıs Türkü, hürriyetine ve can güvenliğine kavuşmuştur. Üzülerek ifade etmek isterim ki, Kıbrıs Türk Halkı olarak adada kalıcı ve kapsamlı bir uzlaşmaya varılması gayretiyle, sergilemiş olduğumuz kararlılık ve yapıcı tutuma karşın, Rum tarafının yıllardır sergilediği uzlaşmaz siyasetinin bedeli halen Kıbrıs Türkü'ne ödettirmektedir. Adada adil, kalıcı, sürdürülebilir barış isteyen taraf her zaman Kıbrıslı Türkler olmuştur. Herkes bilmelidir ki, Kıbrıs'ta olası bir çözüm, ancak Kıbrıs Türkü'nün siyasi eşitliğinin teminat altına alındığı, güvenlik kaygılarının karşılandığı koşullarda gerçekleşebilir" dedi.

Tören hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA