MESLEK YETKİSİNE SAHİP DEĞİLLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESLEK YETKİSİNE SAHİP DEĞİLLER!


 

Ziraat mühendisleri tarafından satışının yapılması gereken zirai ilaç ürünlerinin satışına farklı meslek gruplarının da dahil edilmesine tepki gösteren Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şube Başkanı Necmi Birim, “Meslek yetkisine sahip olmayan meslek gruplarına ilaç bayiliği hakkı tanımak, ülkenin milli menfaatlerine kesinlikle hizmet etmez” dedi.

Haber Merkezi

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şube Başkanı Necmi Birim, 18 Temmuzda Resmi Gazetede yayınlanan ‘Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ve Depolanması hakkında yönetmelik’, orman mühendisleri ve orman endüstri mühendislerine sınav hakkı tanıması ile ilgili açıklama yayınladı.

ZMO Genel Merkezi’nin; eczacı, kimyager, kimya mühendisi, tekniker ve teknisyen gibi farklı meslek gruplarına da aynı hak tanındığı için birçok dava açtığını kaydeden Birim, “Bu konudaki duruşumuz nettir. Gerekli demokratik tüm eylemler organize edilecek ve mesleğimize karşı uygulanan bu tutumun kabul edilemeyeceğini olanca gücümüzle haykıracağız. Bakanlığın amacı üniversite ve fakülte enflasyonları içinde bazı meslek gruplarına istihdam sağlamaksa, doğru adres burası değildir. Zira tarımın bugün geldiği durumun mimarları içini tek tek boşalttıkları Ziraat Mühendisleri Odasının gücünü daha da zayıflatarak geri dönüşü olmayan bir yere evrilirler. Rezidü, çevre, doğa kirliliği, sağlıklı gıda ve benzeri farklı sorunlarla boğuşurken, bir de meslek yetkisine sahip olmayan meslek gruplarına ilaç bayiliği hakkı tanımak, ülkenin milli menfaatlerine kesinlikle hizmet etmez” dedi.

Yayınlanan yönetmeliğin ardından ne yapmaları gerektiği için teyakkuz halinde olduklarını belirten Birim, “ZMO kurumsal kimliğini ön plana alarak ortak görüş beyan edeceğiz. Mersin Şube olarak genel merkezimizle Resmi Gazete’nin yayınlanmasından sonra hemen temas kurup, gerekli tepkilerin hemen verilmesi gerektiğini ilettik. Bu konu hakkında üyelerimize yapılacak eylem takvimimizi açıklayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA