COVİD-19, ŞİMDİDE DURAK TEKSTİL’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

COVİD-19, ŞİMDİDE DURAK TEKSTİL’DE


 

Mersin Serbest Bölge’de Covid-19 şimdi de Durak Tekstil’de. Salgın başından beri önlemlerin alınması için sürekli uyarılarda bulunan Dev Tekstil Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı, “İşçilerin bir dakikasının bile hesabını yapan patronların alınmayan ve uygulanmayan tedbirler karşısında hiçbir mazereti yoktur” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Serbest Bölge’de Covid-19 tehlikesi artarak devam ediyor. Gelen bilgilere göre Durak Tekstil’de bir işçide korona virüs çıkmasından dolayı işçilere hastanelerde test yaptırıldığı bilgisi geldi. Firma bugün itibariyle karantina kapsamında üretime ara verdi.

Salgının yayılmasının sadece izlendiğini belirten Dev Tekstil Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı, “Mersin Serbest Bölge’nin resmi sitesinde duyurduğu önlemler sadece kâğıt üzerinde kalmaktadır. Üretim normal şekliyle sürsün diye yapılan sıradan bir prosedürden ibarettir. Gerçek önlemler çalışma hayatında gerçekten uygulanmalıdır. Firmaların fiziksel şartları ne sosyal mesafeye uygundur, ne de uygulanmakta olan çalışma şartları işçilerin sosyal mesafeye uymasına” dedi.

ÖNLEMLER ACİL UYGULANMALI!

İşçilere düzenli olarak test yaptırılması gerektiğini söyleyen Subaşı, “Günde bir adet değil yahut ta yıkanılıp yeniden kullanılan değil ihtiyaç duyulduğu kadar işçilere maske verilmelidir. Servisler çoğaltılmalıdır. İşe giriş ve çıkışlarda birikmeleri önleyecek tedbirler alınmalıdır. Mola ve yemek saatlerinde işçilerin bir arada olmasını önleyecek tedbirler alınmalıdır. Servisler ve çalışılan yerler düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Yaş ve sağlık nedeniyle risk grubunda olanlara ücretli izin verilmelidir. Artan riskleri salgının yayılımının engellenmesinin kolay olmayacağı ile gerekçelendirmeye, bunu olağanlaştırmaya son verilmelidir. Önlem almıyor diye artık işçiler suçlanmamalıdır. Önlem alacak olan firmaların kendisidir. İşçilerin bir dakikasının bile hesabını yapan patronların alınmayan ve uygulanmayan tedbirler karşısında hiçbir mazereti yoktur. Hiç kimse toplum sağlığını riske atamaz. Suç, sadece gerekli önlemleri almayan patronlarda değildir. Onları denetlemeyenler de bu suça ortak olmaktadır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA