POLİPROPİLEN TESİSİ YARGIYA TAŞINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

POLİPROPİLEN TESİSİ YARGIYA TAŞINDA!


 

Karaduvar’a yapılmak istenen polipropilen tesisi ile ilgili yargıya giden HDP, kente; “Katliam durdurulmalı” çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de yapımı tartışmalara konu olan ve halkın tepki gösterdiği polipropilen tesisine tepkiler dinmek bilmiyor.

HDP Mersin İl Örgütü, Karaduvar Mahallesi’nde inşa edilmek istenen tesis için bölgenin özel endüstriyel alan ilan edilmesi kararının yürütmesinin durdurulması için idari mahkemeye iptal başvurusunda bulundu.

Dosyayı HDP’li Meclis üyesi avukat Özgür Çağlar teslim ederken,  İl Eş Başkanı Mehmet Alış ve partililer de katılım sağlayarak destek verdi.

“KATLİAM DURDURULMALI”

Çağlar, burada gelişebilecek doğa katliamına karşın Mersin halkının duyarlı olması gerektiğini söyleyerek, “Dolayısıyla başta Akdeniz Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Karaduvar ve Akdeniz halkından da bundan sonraki süreçte bu katliamın durdurulması için gereken duyarlılığın göstermesini bekliyoruz. Mersin’de gelişebilecek hiçbir doğa katliamına biz müsaade etmeyeceğiz. Bizlerin doğaya ve topluma karşı sorumluluğumuz gereği olarak bu sürecin takipçisi olacağız” dedi.

TEPKİLER DİNMEK BİLMİYOR

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan da geçtiğimiz günlerde konuyu TBMM’ye taşıyarak, düzenlemenin imar planına aykırı olduğuna dikkat çekmişti.

Öte yandan tesise karşı alanın serbest bölgenin gelişim sahası olması nedeniyle karşı çıkan hatta dava açan ancak sonrasında geri adım atan MTSO, MDTO ve MESBAŞ’a da, TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu’ndan “Göz yumdular!” tepkisi gelmişti.

500 TON KAPASİTELİ

Tekfen Holding AŞ, bağlı ortaklığı Toros Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait CFS Petrokimya Sanayi AŞ, Toros Tarım’ın Mersin’deki arazisi üzerinde 500.000 ton/yıl kapasiteli polipropilen üretim tesisi kurmak üzere ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlattı. Tesisle ilgili proje geliştirme çalışmaları devam ederken; arazinin topografik ölçümlemeleri tamamlandı ve resmi ÇED süreci de başlatıldı. Şirket ayrıca arazinin imar planlarındaki niteliğinin özel endüstri bölgesine dönüştürülmesine yönelik kararın çıkması ile tedarik, finansman ve pazarlama çalışmalarına da başlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA