GÖRKEMLİ KUTLAMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖRKEMLİ KUTLAMA!


 

Yaklaşık 4 yıl önce Süper Lig’e veda eden ve çöküşe geçen İçel İdman Yurdu’nun 3. Lig’e yükselişi kentte görkemli bir şölenle kutlandı.

ALİ ŞANLI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Bölgesel Amatör ligler için aldığı karar ile 2019/2020 Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5. Grup şampiyonu olarak 3. Lig’e yükselen İçel İdman Yurdu'nun şampiyonluğu coşkuyla kutlandı.

İçel İdman Yurdu’nun serüveninin 1925’te başladığını belirten İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, “1949 yılına kadar bölge birinciliğini kimseye kaptırmayan Mersin İdman Yurdumuz 1966, 1967 yıllarında Türkiye birinci ligine çıkmıştır. Rehavete kapılmadan elde ettiğimiz başarı ile yetinmeyerek 2 lige ve ardından birinci lige yükselmek için canla başla ben ve ekibim taraftar ruhunu perçinleyerek sizlerin desteği ile yolumuza devam edeceğiz. Sonuna kadar başaracağımıza inanıyoruz. Mersin İdman Yurdu adını şanını hep birlikte tekrardan eski güzel günlere getireceğimize yürekten inanıyorum. Kentte hep birlikte olduğumuz için ben ve takımım çok mutluyuz” dedi.

BAŞKANLARDAN DESTEK!

İçel İdman Yurdunun Mersin’in ruhu olduğunu söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Bizim kanımızdır bizim kemiğimizdir. Size buradan bir müjde vermek istiyorum. Bir Mersin evini restore ediyoruz. Burası 'İz Bırakanlar' müzesi olacak. Oradaki bir odayı Mersin İdman Yurdu'na ayıracağız. Hiçbir zaman Mersin İdman Yurdu ruhu unutulmayacak” diye konuştu.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise, “İçel İdman Yurdu sadece bir futbol takımı değil. Mersinimizde hep konuşup tartışıyoruz Mersin Süper Lig'de bir takımla temsil edilmeyi hak ediyor. Bu bir eksiklik.  Bunu yeniden başaracağımıza inanıyorum. Biz elimizden gelen desteği vereceğiz.

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Bu kentte büyümüş ve bu kentin havası solumuş bir kardeşiniz olarak TBBM'de en çok spor camiasının, futbol camiasının ve esnaf camiasının temsilcisi olarak kendimi görüyorum. İş dünyası ve belediye başkanlarına bizim ricamız göz bebeğimiz İçel İdman Yurdu'na sahip çıkılmasıdır” dedi.

“4 YIL SONRA BU TAKIM SÜPER LİGDE OLACAK”

Mersin’in böyle bir takıma ihiyacı olduğunu söyleyen Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Arkadaşlarımız bunu başardılar. Genç bir kadro ama azimli, gayretli, çalışkan. Çalıştılar gayret ettiler 3. Lig’e geldiler. Ben inanıyorum ki bu takım 4 yıl sonra Süper Lig'de olacak. Her ilin ülkelerin marka değerleri vardır. Marka oluşturmak çok önemli. İnşaallah İdman Yurdumuz bizim Mersinimiz sporda marka değeri olacak. Bununla Mersinimizin tanıtımını tüm dünyaya yapacağız. Dünyada spor tanıtımda önemli bir yer tutuyor.  Bu açıdan İdman Yurdumuz bizi hem ülkemizde hem de dünyada tanıtacak. Hepimiz göreceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA