İDDİALAR DOĞRU MU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İDDİALAR DOĞRU MU?


 

Megastar Tekstil 10 işçide Covid-19 çıkmasının ardından karantina kararı verdiklerini duyurduktan sonra, üretime devam edebilmek için Valor Tekstil’e taşındıkları iddia edildi.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Serbest Bölge’de buluna Megastar Tekstil’de 10 civarında işçi Covid-19’a yakalandı. Çıkan vakaların ardından firma karantina kapsamında üretime ara verdiğini duyurdu.

Karantinadan dolayı üretime ara verdiğini belirten Megastar Tekstil, üretime devam edebilmek için makinelerini ve kumaşlarını Serbest Bölge’de bulunan Valor Tekstil’e taşıdıkları iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Valor Tekstil’de çalışan bir işçi, 15 Temmuz’da Megastar’da çalışan 10 kişilik bir ekibin geldiğini belirtti. İşçi, “Dünden beridir yarım kalan işlerini Valor Tekstil’e taşıdılar. Orada devam edecekler işlerine. Neredeyse 1 aylık kesip dikecek kadar kumaş getirdiler. Hatta kesilmiş, dikilmeye hazır olan kumaşları da dikmek için getirdiler. Dikim makinelerini, sandalyelerini, kalıp makinelerini bile getirdiler” dedi.

“MEGASTAR NE YAPTIĞININ FARKINDA MIDIR?”

İddia edilen konuyla ilgili açıklama yapan Dev Tekstil Sendikası Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı, “Megastar ne yaptığının farkında mıdır? Bu akla zarar bir uygulamadır. Valor Tekstil işçileri huzursuzdur. Sağlıklarından endişe etmektedirler. Dev Tekstil vasıtasıyla seslerini duyurmak istemektedirler. Çalışmaları için Valor Tekstil’e Megastar’dan getirilen işçilere test yaptırılmış ve sonuçları negatif mi çıkmıştır? Konunun uzmanı hekimler karantinada tutulması gereken işçilerin değil bir başkalarıyla aynı ortamı paylaşmaya, kendilerinin bile bir orada olmamaları gerektiğini söylemektedir. Kaldı ki Valor Tekstil işçileri bu sıcaklarda günde bir adet maskeyle idare etmek zorunda kaldıklarını, molalarda herkesin dip dibe olduğunu ve yemek yerken yan yana olduğunu söylemektedir. Yani sosyal mesafe kuralları uygulanmamaktadır. İnsan sağlığı böylesine keyfi ve kazanca endeksli olarak tehlikeye atılamaz. Her iki firmayı da bu uygulamadan acilen vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA