RANTÇILARIN GÖZÜ ‘ADNAN MENDERES’TE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RANTÇILARIN GÖZÜ ‘ADNAN MENDERES’TE!


 

Kaçak yapısı ile yıllardır gündemde olan Marina hakkında Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Uygun Değildir’ kararı verdi. Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin ise, yıkım kararını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygulayabileceğini söyleyerek, rantçıların gözünü Adnan Menderes Bulvarı’na diktiklerini söyledi.

AYŞENUR ÖNAL

Uzun yıllardır kaçak yapılaşma ile gündeme gelen ve kamuoyunda rahatsızlık uyandıran Marina ile ilgili, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ‘Uygun değil’ kararı çıktı. kararın bir vatandaşın Marina’yı dava etmesi ile verildiğini belirten Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin, Marina rantçılarının Adnan Menderes Bulvarı’na da göz diktiğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Adnan Menderes Bulvarı’nın trafiği felç hale getireceği, ayrıca plan notu değişikliği ile mahkeme kararı ile iptal edilen, yasal olmayan yapıların yasal hale getirilmeye çalışıldığı, bu hususun hiçbir şehircilik ilke ve esasıyla örtüşmediğinden asla kabul edilemeyeceği büyükşehir belediyesinin görüşü alınmadan, bakanlıkça onaylandığı anlaşıldığından, idaremize uygun bulunmadığı komisyonlarca karar verildi.

“ADNAN MENDERES’E DE GÖZ DİKMİŞ DURUMDALAR”

Marina’yı yat limanı olarak değil ‘kaçak bir AVM’ olarak gördüklerini söyleyen Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin, “Yapısı kaçak, arsanın ve yapının büyüklüğü yanlış, Marina’nın o oranda yapılması yanlış. Bizim için kaçak yapıdır. Nasıl Atatürk Orman Çiftliğine yapılan saray kaçaksa bu da yanlıştır. Bu kaçak yapının oluşturduğu trafik sorunu kaçak özelliğinden dolayı trafik sorununu beraber getiriyor. Girişine koydukları güvenlikle Adnan Menderes Bulvarı’nı gasp etmek istiyorlar. Aç gözlü sürünün eline düşmüş. Bundan dolayı rantın doymak bilmez bir kaçak yapısı var ve Adnan Menderes’e de göz dikmiş durumdalar” diye konuştu.

YENİŞEHİR 2013’DE RUHSAT VERMEDİ

Alınan ‘Uygun değil’ kararının belediye ile ilgili olmadığını belirten Ünal, “Oranın yıkım kararı mahkeme ile ilgili. Yıkım yapılması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın elindedir. Yenişehir Belediyesi 2013 yılında buraya ruhsat vermedi. Kaçak durumda olmasının en temel sebebi bu” dedi. Bir vatandaşın Marina’yı dava ettiğini ve davayı kazandığını söyleyen Ünal, “Marina davayı kaybetmesine rağmen tekrar tekrar baskı yapıp Adnan Menderes’te ki trafik sorununun kendi lehlerine düzenlenmesini istiyorlar” diye vurguladı.

“BELEDİYE DİK DURUŞ GÖSTERDİ”

Daha Adnan Menderes’te ki trafik sorununa çözüm için köprülü kavşak yaplması konusunda söylentiler olduğunu söyleyen Ünal, “Kavşakla ilgili çalışmalar yapıldı ama belediyenin böyle bir şeye hükmü yok. Yapılması zaten yanlıştır. Belediye böyle bir yapıma girişmedi. Bırakın köprülü kavşağı, belediye açılacak olan yan yollarda bile parkı yardırmam diye dik duruş gösterdi. Oradaki kaçak yapı kendi yolunu bulup bizim cebimize elini attı, bu yetmiyor gibi yolumuza da elini atıyor. Adnan Menderes’in tamamen kendilerine ait olmasını istiyorlar” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA