AKARYAKIT İSTASYONLARINA İZİN TARTIŞMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKARYAKIT İSTASYONLARINA İZİN TARTIŞMASI!


 

Mersin’de belediye meclislerinde yeni akaryakıt istasyonlarına izin verilmemesi ile ilgili ortak hareket kararı yeni gelen bazı taleplere izin verilmesi ile “Bu karardan vaz mı geçiliyor?” sorusunu gündeme getirdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıllarda özellikle merkezde yeni akaryakıt istasyonu yapımına geçit vermezken Erdemli, Tarsus ve Gülnar’da yeni istasyonlar için izin taleplerinin belediye meclis gündemine gelmesi, “Akaryakıt istasyonlarına izin çıkıyor mu?” sorusunu akıllara getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı toplantısında gündeme gelen tekliflerin Erdemli ile ilgili olan kısmında Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’dan tepki geldi. Tollu belediyenin böyle bir tahsisten haberdar olmadığını ve onaylamadığını söyledi.  

AKP’li İsmail Yerlikaya da, önceki dönemlerde petrol istasyonlarına izin verilmediğini hatırlatarak, yeni dönemde izin verilip verilmeyeceğini sordu.

Başkan Vahap Seçer ise, “İhtiyaç olan bölgeleri gündeme getiriyoruz. Genelde kent merkezlerinde çok yoğun petrol istasyonlarının olduğu yerlere sıcak bakmıyoruz. Ama kırsal ve ihtiyaç olan bölgelerde daha sıcak bakıyoruz. Bu talepler ile ilgili şikayetler olabilir. Bize bu bildirilir ise değerlendirilir. Bunun bir standardı olamaz, uygunluğu olur. Ben karar vermiyorum” dedi.

MHP’li Mehmet Topkara ise bölgeye gidip inceleme yaptıklarını söyleyerek, “Komisyonda bu dosyanın içeriği kanuni ise kabul edilir. Kanuni değil ise kabul edilmez” dedi.

Mükerrem Tollu’ya “kafanda soru işareti var mı?” diyerek seslenen Seçer’e, “Var başkanım, Erdemli Belediyesi’nin bundan haberi yok. Tarım alanında imar değişikliği yapılmış” dedi. Seçer ise komisyonda konuyu tartışma imkanı olduğunu aktardı.

Bazı teklifler, İmar Bayındırlık. Çevre Sağlık ve Ulaşım Komisyonlarına havale edilirken, bazılarına izin verildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA