MESLEKİ EĞİTİME BÜYÜK DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESLEKİ EĞİTİME BÜYÜK DESTEK


 

İçişleri eski Bakanı Rüştü Kazım Yücelen adına Anamur’da Mesleki Eğitim Merkezi’nin kurulması için Mersin Valiliği’nde Vali ve Yücelen ailesi arasında protokol imzalandı.

Yaklaşık 2 bin 875 metre kare arazi üzerine yapılacak ve içerisinde 16 prefabrik derslik bulunacak merkez Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinden de öğrenci alacak.

Haber Merkezi

Eski Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen adına aile üyeleri tarafından Anamur ilçesine yapılması planlanan Mesleki Eğitim Merkezi imza protokolü Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törene; Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, Milli Eğitim Müdür Vekili Baykal Başdemir, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan ile hayırsever iş insanı Dr. Ali Yücelen ile Yücelen Grup yetkilileri katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Ali İhsan Su, geçmişte Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı yapmış merhum Rüştü Kazım Yücelen adına bir eğitim hizmeti yapılacak olmasından dolayı aile üyelerine teşekkür ederek, bu eğitim kurumunda hem merhum bakanımız Rüştü Kazım Yücelen’in adının yaşatılacağını hem de oradan yetişecek öğrencilerin ülkemizin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Vali Su sözlerini böylesine anlamlı bir bağışın hem ilimize hem de ülkemize hayırlı olmasını dileyerek noktaladı.

Hayırsever iş insanı Dr. Ali Yücelen ise devlet adamlarının bu konudaki teşviklerinin kendilerini daha da yüreklendirdiğini kaydederek, eğitim merkezi projesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yücelen, “Değerli müdürümüz olmasaydı bizim böyle bir ihtiyacın varlığından haberimiz dahi olmayacaktı. Onların bu konudaki istekleri, bu konuyu aşkla anlatmaları sonucunda böyle bir adım attık. Mesleki eğitim merkezinin lise diploması veriyor olması, emeğiyle para kazanan gençlerimizin de lise diploması alacak olması bizim açımızdan çok sevindirici bir hizmet ve teşvik. Bunun üzerine Anamur’da böyle bir merkezin olması ve hala devam ediyor olması, Anamurlular açısından çok büyük bir şans. Buradaki tek küçük sıkıntı oto sanayi içerisinde olmasından dolayı velilerimizin kız çocuklarını oraya gönderirken imtina ediyor olmasıydı.  Biz de bunu duyduğumuz zaman bundan daha iyi bir hizmet, daha iyi bir hayır olamaz herhalde dedik. Çalışmak zorunda olan kız çocuklarımızın da haftada iki gün okula giderek lise diploması alması sağlanacak. İnşallah Allah bizlere nasip eder de onların üniversite hayatlarında ellerinden tutabiliriz, destek olmaya gayret ederiz diye, kardeşlerimizle böyle bir karar verdik. Sayın Valim sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah inşallah bitirmeyi ve ikincisine başlamayı devam etsin” dedi.

Konuşmaların ardından ‘Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’ Protokolü imzalandı.

Hayırsever Dr. Ali Yücelen tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanan arazide kurulması planlanan mesleki eğitim merkezinin 2 bin 875 metre kare arazi üzerine yapılacağı, 16 prefabrik derslik bulunacak merkezin Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinden de öğrenci alacağı kaydedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA