MERSİN ESNAFI SANAYİ SİTESİ İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ESNAFI SANAYİ SİTESİ İSTİYOR!


 

Mersin’de yıllardır tamamlanamayan imar planlarının en çok mağdur ettiği kesimlerden olan esnaf ve sanatkarlar seslerinin duyulmasını istiyor!

HEDİYE EROĞLU

Kalkınmanın temel rotası olarak kabul edilen küçük sanayi sitesi ihtiyacının karşılanması talepleri Mersin’de yeniden gündemde. Mersin’de uzun yıllardır tamamlanamayan imar planlarının en çok mağdur ettiği kesimlerden olan esnaf ve sanatkarlar seslerinin duyulmasını istiyor!

MERSİN’DE 3 BİN 500 SANAYİ SİTESİ DÜKKANINA İHTİYAÇ VAR

Son olarak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alan MHP’li Meclis üyesi Bünyamin Önel, bir kez daha sorunlarına dikkat çekerek, taleplerini gündeme getirdi.

Geçen yıl Mersin’e hizmet etmek üzere göreve geldiklerini ve çalışmaya başladıklarını belirten Önel, “Bu süre içerisinde zaman zaman ufak tartışmalarda olsa da bu meclisin çok güzel konularda hizmet için karar aldığına şahit olduk.

Göreve geldiğimiz günden beri esnaf ve sanatkarın 20-25 yıldır sorunu olan bir sanayi sitesi sorununu bu meclis yüzde 50’sini çözdük. İleride de kalanını çözeceğimize inanıyorum. Bu hizmette emeği geçen sayın valimizden milletvekillerimize, sivil toplum örgüt kuruluşlarından bürokratlarımıza, sizlere meclisimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bugün Mersin’e baktığımızda bir tek sanayi ile değil, Mersin Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalarda kentin 3 bin 500 sanayi sitesi dükkanına ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Ama biz sadece 500’ü için inşallah önümüzdeki yıl Mezitli’de temel atacağız” diye konuştu.

MEZİTLİ’YE AYRICA TEŞEKKÜR

Ancak kentin diğer bölgelerinde de kalkınmanın ana temeli olan sanayi sitelerinin mutlaka yapılması ve devamının getirilmesi gerektiğini dile getiren Bünyamin Önel, bu noktada Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve meclisine de teşekkür ederek, “İlk gidip bu sorunu söylediğimizde bizleri kabul etti, fikirlerimizi dinledi ve bu işin ilk başlangıcında ilk harcı da onlar koydu” dedi.

“NARENCİYE BAHÇESİ KADAR SANAYİ SİTESİ DE GEREKLİ”

Sanayi sitesi yapımında narenciye bahçelerinin yok edildiği iddialarına tepki gösteren MHP’li Bünyamin Önel, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ama bazı yerlerde arazi sahiplerine yeterince derdimizi anlatamadık. Narenciye bahçeleri yok ediliyor gibi gösterildi. Narenciye çok önemli ama sanayi de önemli. Bir şehrin kalkınmasında temel küçük esnaf sanatkar ile başlar. Kalkınma ileride büyük fabrikaların temelinin atılmasını, işadamlarının gelişmesini sağlar. Bunu biz yıllardır görüyoruz. Onun için sanayi siteleri gelişen şehirlerde temel taştır. Şehir için çok önemlidir.

Esnaf ve sanatkar olarak, ESOB önderliğinde Mezitli’de 2021’de yeni sanayi sitesi için temel atmak, 2024’e kadar kente hep beraber kazandırmayı istiyoruz.

Ama bu yeterli değil. İnşallah ileriki günlerde yine çalışmalarımızda Toroslar ve Akdeniz’de de planlamalarda sanayiye yer ayrılmalı”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA